ProRomânia Brăila condamna propunerile venite din partea Direcției de Sănătate Publică a județului Galați!

ProRomânia Brăila condamna propunerile venite din partea Direcției de Sănătate Publică a județului Galați!

 

 

Propunerea DSP Galați, prin care se cerea ca toate cazurile de coronavirus(suspecți sau confirmați) să fie aduse în cele trei spitale din Brăila, a creat tensiune în rândul cadrelor medicale dar și a șefilor din administrația locală.

În ciuda acestui ping-pong de declarații, care nu au făcut decât să creeze panică în rândul brăilenilor, autoritățile locale au datoria să se impună, astfel încât cetățenii din Brăila să fie în siguranță!

În primul rând avem o obligație pentru cadrele medicale și personalul auxiliar care lucrază în prima linie cu acest nou coronavirus.

Autoritățile din Brăila trebuie să lupte pentru ei și să nu-i expună mai mult decât este necesar. În acest context, știm cu toții că infrastructura sanitară din Galați este mult mai bine pregătită pentru a face față pacienților cu coronavirus, având chiar și un spital pentru boli infecțioase.

Trebuie să înțelegem, mai presus de orice joc politic, că sănătatea brăilenilor depinde de deciziile care vor fi luate în perioada imediat următoare.

Staţi acasă dragi brăileni și protejați-vă copiii și familia de acest virus necruțător!”, spun liderii ProRomânia Brăila.

Practic, DSP Galați propunea ca pacienții din județul Galați, suspecți/confirmați cu COVID-19 care prezintă patologie asociată și necesită asistență medicală de specialitate, să fie dirijați către unitățile sanitare din județul Brăila, respectiv: Spitalul Județean de Urgențe, Spitalul de Pneumoftiziologie Brăila și Spitalul de Psihiatrie „Sfântul Pantelimon” Brăila, iar pacienții non COVID-19 vor fi dirijați către spitalele de specialitate din Galați.

În schimb, DSP Galați a sugerat în cazurile de obstetrică-ginecologie suspecte/confirmate, pacienții să fie dirijați către Spitalul ”Buna Vestire” din Galați.

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry