ProRomânia cere DEMISIA conducerii DSVSA Brăila!

ProRomânia cere DEMISIA conducerii DSVSA Brăila!

 

 

Coordonatorul Organizației Județene a ProRomânia a avut o reacție foarte dură la adresa șefului DSVSA Brăila, Gicu Drăgan. Răzmeriță i-a cerut demisia după ce prefectul a anunțat că DSVSA deține un aparat pentru testarea COVID-19, care nu a fost pus în funcțiune până acum.

Aparatul Real Time PCR, folosit până în prezent pentru depistarea Pestei Porcine Africane, se pare că este capabil să depisteze o serie de virusuri, inclusiv COVID-19. Pentru a pune în funcțiune aparatul autoritățile trebuie mai întâi să achizitioneze kit-urile de testare, aferente coronavirusului.

”Cer public demisia directorului DSVSA Brăila! Este inadmisibil să avem dotarea necesară pentru a face teste pentru noul coronavirus și nimeni să nu știe acest lucru! Dacă existau cunoștințe asupra faptului că aparatul care testează Pesta Porcina Africană poate depista și COVID-19, situația este foarte GRAVĂ!

Ce au așteptat domnii de la DSVSA? Să avem și primele decese în Brăila pentru a scoate la lumină acest aparat? Au trecut aproape 4 luni de când întreaga lume a cunoscut efectele devastatoare ale noului coronavirus, de ce se fac abia acum achizițiile pentru testare în cadrul DSVSA Brăila?

Cineva trebuie să își asume responsabilitatea și să evităm cheltuirea banilor publici pe noi aparate, în condițiile în care sunt deja soluții confirmate!”, a declarat coordonatorul organizației județene a ProRomânia Brăila, Cosmin Răzmeriță.

Menționăm faptul că majoritatea DSVSA-urilor din țară au aceste aparate, însă niciun județ nu le-a folosit până la momentul actual, pentru testarea COVID-19.

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry