Răzmeriță, revoltat de lipsa de implicare a autorităților în cazul violențelor asupra elevilor!

Răzmeriță, revoltat de lipsa de implicare a autorităților în cazul violențelor asupra elevilor!

 

 

Președintele ProRomânia, Cosmin Răzmeriță, consideră că atât conducerea ISJ Brăila cât și instituția prefectului ar trebui să ia în serios atacurile asupra elevilor brăileni, din ultima perioadă, și să vină cu măsuri competente care să sporească gradul de siguranță în instituțiile de învățământ.

”Siguranța elevilor, la școală, nu ar trebui să fie nici condiționată și nici negociată, de la o instituție la alta. În urma incidentelor violente care au avut loc în municipiul Brăila, mă văd nevoit să-i atrag atenția șefului Inspectoratului Școlar Județean dar și prefectului județului Brăila asupra obligației pe care o au față de siguranța cetățenilor, cu atât mai mult a elevilor.

Paznicii și gardienii ar trebui să devină, dacă nu au fost până acum, o prioritate pentru fiecare manager de instituție de învățământ, iar Inspectoratul Școlar Județean trebuie să-și asume răspunderea pentru a include în buget plata salariilor pentru această categorie de personal.

Este inadmisibil ca pe lângă toate taxele pe care le plătim, pe lângă toate cotizațiile făcute de părinți, către unitățile de învățământ, salariul paznicului să cadă tot pe buzunarul părinților”, spune președintele ProRomânia Brăila.

Răzmeriță consideră că Ministerul Educației, prin inspectoratele județene, este cel care ar trebui să asigure paza în unitățile de învățământ.

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry