Răzmeriță, revoltat de propunerile privind consumul de apă, în județ: ”Este incredibil cum unii primari liberali se pot gândi la suprataxarea populației!”

Primarul PNL, Ionel Meiroșu, sugera la începutul lunii ca locuitorilor, din județul Brăila, afectați de secetă, să li se impună o cotă de 150 l/membru de fam/zi. Ce depășește această normă(sau alta), să fie tarifat suplimentar.

Declarația primarului liberal a atras comentarii din partea liderilor politici, la nivel local, care l-au atacat atât pe primar cât și partidul din care face parte.

ProRomânia nu susține și nu poate fi de acord cu propunerea de a crește prețul apei potabile pentru cetățenii care consumă mai mult. Este incredibil cum unii primari liberali se pot gândi la suprataxarea populației!

CUP Dunărea obține profit de pe urma consumului de apă. Dacă are un consum mare și facturile cresc, logic! În loc să acordăm facilități celor care consumă mai mult, PNL vrea să scoată și mai mulți bani din buzunarele brăilenilor.

Acesta este doar un semnal asupra măsurilor pe care le vor adopta liberalii dacă vor ajunge la conducerea administrației locale. Azi vor suprataxarea apei, mâine a gunoiului… și tot așa, până când vor sărăci de tot brăilenii și-așa încercați de greutăți”, spune președintele Pro România, Cosmin Răzmeriță.

Și primarul municipiului Brăila spune că nu ar trebui să existe o discriminare între locuitorii din județ și cei din municipiu, având în vedere faptul că CUP Dunărea are aceleași contracte peste tot.

”În niciun caz, apa nu trebuie să fie raționalizată în județ. La fel cum locuitorii municipiului Brăila au apă permanent, în aceleași condiții trebuie să aibă apă și cei din județ. Nu trebuie să existe niciun fel de discriminare iar eu, care vin din mediul privat, consider că orice societate, inclusiv CUP Dunărea trebuie să încurajeze consumul și nu voi permite niciodată ca cineva să fie suprataxat pentru că va consuma mai multă apă.

Prețul trebuie să fie același pentru toți utilizatorii, indiferent de cantitatea de apă pe care o consumă. Ba mai mult, cei care consumă foarte multă apă, și sunt cu plata la zi, poate ar trebui să aibă anumite discounturi, sau alte facilități. În niciun caz să fie suprataxați, așa cum a propus cineva de la PNL”, spune primarul Marian Dragomir.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry