Scrisoarea deschisă a primarilor USR: ”Lăsați servitutea transpartinică! Ignorați nevoile primare ale cetățenilor din motive strict politicianiste și revanșarde”

Primarii USR, care nu au primit niciun ban la rectificarea bugetară, i-au transmis o scrisoare deschisă premierului, în care îi cer să revizuiască Hotărârea de Guvern.

Liderii USR spun că Florin Cîțu s-a folosit de banii din bugetul statului pentru a-i răsplăti pe cei care l-au ales în fruntea Partidului Național Liberal.

Printre semnatarii acestei scrisori se numără și Ionuț Postolache, singurul primar USR din județul Brăila, care, la fel ca și colegii lui, nu a primit niciun ban la rectificarea bugetară, pentru comuna Măxineni, pe care o conduce din toamna anului trecut,

Având în vedere “Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, pentru unele unități administrativ-teritoriale”, publicată în Monitorul Oficial, Partea 1, numărul 961, în seara zilei de 7 octombrie, vă solicităm public să reconsiderați urgent criteriile de alocare a sumei de 1.010.966 mii lei pentru proiecte locale(…)

Unități administrativ – teritoriale în care trăiesc zeci și sute de mii de oameni – Timișoara, Brașov, Sectoarele 1 și 2 din București, Bacău, Alba Iulia – cu contribuții substanțiale la bugetul de stat, au fost pur și simplu ignorate de dumneavoastră, doar pentru faptul că primarii nu fac parte din echipa de la guvernare pe care vremelnic o conduceți. Prin hotărârea adoptată de dumneavoastră, locuitorii acestor orașe sunt considerați cetățeni de mâna a doua, sunt buni plătitori de taxe, dar nu primesc ajutor când au nevoie. Am pledat constant pentru transparență în alocarea banilor publici și din păcate constatăm că nu s-a ținut cont de niciun criteriu în acest caz. Milioane de lei au fost alocate din pix, după bunul dumneavoastră plac, răsplătind cu taxele românilor colegii dumneavoastră de partid pentru susținerea electorală din fruntea PNL.

Nu știu dacă dumneavoastră realizați însă este un moment greu pentru România. Suntem în pragul unei ierni dure, care cel mai probabil va fi marcată de o dublă criză sanitară și energetică. Deja alocăm o mare parte din bugete pentru a atenua efectele pandemiei de COVID-19 în școli și spitale. Oamenii vor avea de suferit din cauza creșterii prețurilor la gaz și electricitate, problema energetică este una mondială, iar problemele noastre cu termoficarea trebuie rezolvate rapid. Avem nevoie de bani din Fondul de rezervă al Guvernului României pentru finalizarea unor proiecte de investiții locale urgente și pentru a continua serviciile de asistență socială care lucrează la capacitate maximă în această perioadă. Vă atragem atenția că ignorați nevoile primare ale cetățenilor din motive strict politicianiste și revanșarde.

Domnule Prim-Ministru, luați-vă revanșa față de cetățeni și lăsați servitutea transpartinică la o parte. Solidaritatea nu are culoare politică. Vă cerem, așadar, în mod public să revizuiți urgent HG 1.088/6 octombrie 2021, pentru ca banii să ajungă în mod echitabil la oamenii care au nevoie cu adevărat de ei”, se arată în scrisoare deschisă.

Semnatari:

Clotilde Armand – Primarul Sectorului 1 al Municipiului București

Radu Mihaiu – Primarul Sectorului 2 al Municipiului București

Dominic Fritz – Primarul Municipiului Timișoara

Allen Coliban – Primarul Municipiului Brașov

Gabriel Pleșa – Primarul Municipiului Alba Iulia

Elena Lasconi – Primarul Municipiului Câmpulung Muscel

Zinica Silviu – Primarul Comunei Smârdan, județul Galați

Raul Urdă – Primarul orașului Întorsura Buzăului

Ionel Andrișan – Primarul Comunei Horodnic de Jos, județul Suceava

Leon Bălteanu – Primarul Comunei Mircești, județul Iași

Ionut Postolache – Primarul Comunei Maxineni, județul Brăila

Bogdan Ștefan Marin – Primarul Comunei Valea Mare, județul Covasna

Marinel Moruz – Primarul Comunei Dimăcheni, județul Botoșani

Vasile Popa – Primarul din Gârbovi, județul Ialomița

Horia Bugarin – Primarul din Dumbrăvița, județul Timiș

Camelia Bertea Elena – Primarul orașului Victoria

Tița Andrei Codruț – Primarul Comunei Cenad, județul Timiș

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry