Senatorul PSD, Ion Rotaru: ”Guvernarea Minciunii se vaită că nu are bani și caută să taie de pe unde poate”

Senatorul PSD Ion Rotaru a atras atenția printr-un comunicat de presă asupra minciunilor electorale folosite de actuala coaliție de guvernare, în campaniile trecute. Chiar dacă au promis, în 2020, că nu se vor atinge de salarii, de alocații, și că vor respecta Legea Pensiilor, liberalii alături de USR par să uite toate promisiunile pe care le-au făcut în fața electoratului.

Guvernul lui Iohannis, neputincios, incompetent și corupt, taie salarii, pensii, alocații, vouchere de vacanță, tichete de transport gratuit pentru studenți. PSD a avertizat încă din campanie că PNL – USR pregătește o politică de austeritate. PNL – USR au mințit în campanie când au spus că nu se vor atinge de salarii, de alocații, că vor majora pensiile, că vor să scape România de hoție. Atât PNL cât și USR promiteau în programele lor de guvernare majorarea pensiilor, iar acum le îngheață, lucru care va afecta puterea de cumpărare a oamenilor pe fondul scumpirilor inevitabile. Au mințit că sprijină HORECA, acum îi taie o resursă vitală – voucherele de vacanță. I-au mințit pe antreprenori care încă așteaptă zadarnic sprijinul promis. Au mințit că sprijină educația, dar nu au asigurat accesul elevilor la învățământul online, spune senatorul Ion Rotaru, într-un comunicat de presă.

Rotaru a atras atenția asupra ”restructurărilor” promise de Guvernele Orban și Cîțu, restructurări care au adus în 14000 de bugetari, plătiți de statul român:

Peste 7 milioane de români vor fi afectați de măsurile de austeritate. Țara a fost îngenunchiată sub împrumuturi uriașe, cu dobânzi foarte mari, fără precedent, iar numărul bugetarilor a crescut cu peste 14.000 de pile și politruci în ultimul an, din care 4.000 numai în decembrie anul trecut. Mai mult, au risipit miliarde de euro pentru a satisface clientela politică. Au mințit pentru a pune mâna pe putere, iar acum mint în continuare pentru a putea continua să fure, să-și poată angaja pilele și să-i dea afară pe specialiști”

Ion Rotaru: ”Oamenii trebuie să fie prioritatea, nu interesele de grup”

Liderul PSD susține că bugetul alternativ este făcut pentru oameni, nu pentru clientela politică. Mai departe, senatorul Ion Rotaru a explicat alternativa propusă de PSD prin programele de relansare a economiei, crearea de noi locuri de muncă, sprijinirea producției interne pentru a stopa importul masiv.

Guvernarea Minciunii se vaită că nu are bani și caută să taie de pe unde poate, în loc să producă bani și să identifice sursele pentru a crește veniturile fără a fi nevoie de taxe și impozite suplimentare. Banii necesari pentru creșterea pensiilor, a alocațiilor, a salariilor, vor exista dacă economia funcționează și crește, dacă oamenii consumă, dacă se înființează noi locuri de muncă și se fac investiții, dacă se combate evaziunea și furtul, dacă se recuperează contribuțiile și taxele neplătite. Oamenii trebuie să fie prioritatea, nu interesele de grup.

Alternativa viabilă este cea propusă de PSD, respectiv stimularea producției interne prin programul ”Fabricat în România”. Scheme de ajutor de stat pentru companiile care produc în țară, scheme de ajutor si finanțare pentru IMM-uri, relansarea Start Up Nation și a Start Up Export prin Fondul Strategic de Investiții si prin Fondul de Industrializare pe bază de licență, sprijinirea firmelor care lucrează în domeniul agricol, acestea sunt acțiunile care pot schimba modelul bazat pe importuri într-unul bazat pe producția internă”, a declarat senatorul Ion Rotaru.

Senatorul Ion Rotaru susține că social-democraţii au elaborat o propunere de buget de stat deoarece au vrut ca populaţia să cunoască alternativa la „austeritatea” propusă de actualul Guvern.

Există soluții. PSD a dovedit că se poate în guvernările trecute, are soluții și pentru prezent. Acestea sunt detaliate în proiectul său alternativ pentru bugetul statului și cel al asigurărilor sociale, unde sunt arătate sursele pentru creșterea pensiilor, a alocațiilor, a salariilor și continuarea măsurilor economice de sprijinire a mediului de afaceri, finanțarea corespunzătoare a sănătății și a educației, precum și pentru protejarea veniturilor tuturor românilor, a declarat senatorul Ion Rotaru.

În proiectul prezentat, social-democrații ar aloca mai mulți bani către Sănătate-30%. Educație – 18% și Investiții – 18% și ar tăia de la bugetul Parlamentului. fondul de rezervă al premierului și acțiuni generale – ministerul Finanțelor.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry