Senatul Romaniei a decis! V.V.: “Marian Dragomir nu va mai avea nicio justificare, daca nu elimina taxa pe apa de ploaie din facturile brailenilor”

Senatul Romaniei a decis! V.V.: “Marian Dragomir nu va mai avea nicio justificare, daca nu elimina  taxa pe apa de ploaie din facturile brailenilor”

 

 

Consiliile locale din intreaga tara vor putea scoate taxa pe apa de ploaie din facturile consumatorilor casnici, au decis, in urma dezbaterilor din Comisia pentru administratie publica si organizarea teritoriului si a votului din plen, senatorii Romaniei. Cel care a venit cu propunerea de  modificarea si completarea articolului 36 a Legii 241 din 2006, privind Serviciul de alimentare cu apa si de canalizare a fost deputatul PNL de Braila Vasile Varga.

”Am atras atentia parlamentarilor ca una dintre problemele stringente cu care se confrunta beneficiarii serviciilor de alimentare cu apa si canalizare este cea a felului in care este calculata factura la apa  meteorica. In prezent, taxa este platita de catre consumatorii casnici, acestia fiind taxati indiferent daca ploua, ninge sau este seceta. Apa de ploaie se scurge pe strada in retelele de scurgere a apelor care apartin localitatilor, ceea ce demonstreaza ca serviciul de canalizare si epurare a apelor meteorice este un serviciu distinct, care trebuie platit doar de catre primarii si, eventual, de persoane juridice, agenti economici). Apa meteorica nu este cuantificata, la acest moment, strict, nimeni nu stie exact cata apa de ploaie se scurge de pe un bloc sau de pe o casa, ceea ce inseamna ca baza de impunere este ilegala”, a explicat deputatul Vasile Varga.

Modificarea legislativa, in forma adoptata la Senat, se afla acum la Camera Deputatilor, care este for decizional.

“Odata ce noua prevedere intra in vigoare, Marian Dragomir nu va mai avea nicio justificare daca nu elimina  taxa pe apa de ploaie din facturile brailenilor. Pana acum, spunea ca nu poate face nimic, pentru ca nu-i permite legea. De acum, legea ii permit ca, printr-o hotarare de consiliu local, sa elimine taxa pe apa meteorica si sa prevada sumele necesare in buget. De aici incolo, vom putea vorbi despre rea-vointa a primarului, nu despre lipsa cadrului legal”, a precizat deputatul Varga.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry