Tabarac îi răspunde candidatului PNL: ”Popa uită să spună că textul nu este scris de el, ci de aceeași persoană care a semnat, sub pseudonim, și falsul articol publicat pe internet”

Războiul dintre cei doi candidați la Camera Deputaților a luat amploare pe rețelele de socializare. După mai multe atacuri subtile, venite din ambele părți, cei doi candidați – Alexandru Popa(PNL) și Adrian Tabarac(independent) au renunțat la ”mănuși” și și-au adresat reciproc o serie de atacuri deschise și asumate.

Există un moment în biografia lui Pablo Escobar, celebrul baron columbian al drogurilor, care ne arată ce se întâmplă în mintea unora dintre infractorii din lumea asta. Momentul în care Escobar se hotărăște să candideze pentru un loc în Parlament din partea Movimiento de Renovación Liberal. Același sindrom, dintr-o perspectivă românească, este descris în „Gaițele”, piesa lui Alexandru Kirițescu. Sau în romanul „Ciocoii vechi și noi”, de Nicolae Filimon. Dorința de parvenire, impostura crasă plecate dintr-o defectare a unei nevoi firești, aceea de recunoaștere socială. Aceeași genă defectă care i-a făcut pe mulți PSD-iști să se umple cu titluri de doctori obținute la fabrici de diplome. De ce? Ca să-și îmbrace nimicul în funcții, în masterate și doctorate, chiar dacă nu sunt în stare să pună o cratimă acolo unde trebuie.

Candidatul liberal Alexandru Popa, cunoscut pentru că, alături de alți membri ai clanului său, a bătut o mulțime de oameni în discotecile și prin boscheții din Bărăgan, cel poreclit „Spaima comunei Cireșu” și „Șmecherul de la Făurei”, mi-a dedicat ieri o postare pe Facebook. În toată „cariera” lui politică, așa-zisul liberal, acest bătăuş de Bărăgan, nu a scris nici măcar două rânduri despre adversarii din PSD, în schimb îmi dedică mie o epistolă plină de acuzații nefondate. Firește, „doctorandul” Popa uită să spună că textul nu este scris de el, ci de aceeași persoană care a semnat, sub pseudonim, și falsul articol publicat pe internet, din care, chipurile, Popa nu face decât să citeze. (Apropo, domnule „doctorand” Alexandru Popa, spune-i autoarei postării că „a-i denigra-o” se scrie „ai denigra-o” – un pic de gramatică a limbii române nu ți-ar strica nici ție dacă tot visezi să te duci în Parlament 😉 )

De la înălțimea averii sale de latifundiar, reprezentantul pentru Parlament al clanului Popa din Cireșu mă ceartă că am un venit de doar 3000 lei pe lună. Așa este, domnule „doctorand”, tatăl meu nu este primar ca să se îngrijească să-mi meargă afacerile ca unse. 3000 de lei îmi sunt suficienți în Brăila. De altfel, cam acesta este salariul mediu în oraș.Nu-mi este rușine cu asta. Avariția nu mi-a mâncat nici sufletul, nici mintea!, spune candidatul independent Adrian Tabarac.

Candidatul PNL l-a acuzat pe Adrian Tabarac de faptul că ar exista neconcordanțe între declarația de avere și împrumuturile pa care acesta le-ar fi făcut pentru a-și susține campania la alegerile europarlamentare.

Întrebat despre aceste împrumuturi și de ce nu apar ele în declarația de avere, Adrian Tabarac a declarat, pentru Jurnalul de Brăila, că banii au venit în cea mai mare parte de la deputatul PNL Vasile Varga, cu acordul conducerii centrale a Partidului Național Liberal, și au fost recuperați imediat după campanie, PNL obținând un scor la acea dată care a permis decontarea sumelor cheltuite. Tabarac a declarat că nu avea cum să treacă în declarația de avere împrumutul pentru că acesta a fost stins până la data depunerii declarației.

Reavoința sau analfabetismul funcțional ale candidatului Popa și ale celor din jurul lui se văd, din păcate, și în felul în care interpretează legile. Am respectat mereu prevederile legale, iar acuzațiile lui Popa sunt doar minciuni. Banii pe care i-am împrumutat în timpul campaniilor electorale au fost în perfect acord cu legea, iar ei nu figurează în declarația de avere fiindcă au fost restituiți în același an. Firește, în cazul în care cowboy-ul din Cireșu ar dori să știe adevărul, l-ar putea întreba pe Vasile Varga, candidatul PNL aflat pe poziția a doua la Camera Deputaților. De la Vasile Varga am împrumutat o mare parte a sumei necesare pentru a putea derula, perfect legal, campania electorală a PNL (bănuiesc că ştii deja că nici domnul Vasile Varga nu şi-a trecut în declaraţia de avere împrumutul pentru că aşa este corect). Toate contractele au fost avizate de conducerea centrală a partidului și au fost verificate și publicate de către Autoritatea Electorală Permanentă.Totul, absolut totul este legal, transparent și public! Citiți Legea Electorală și, mai cu seamă, puneți mâna pe carte (cred că nu acuzi conducerea centrală a PNL de nelegalităţi?).

E trist că PNL Brăila a ajuns să defileze cu astfel de oameni. Bătăuși, analfabeți funționali, mincinoși, oameni care nu sunt în stare să citească și să înțeleagă o lege, niște bătăuşi care visează să ajungă în Parlament. De altfel, nu cred că „Șmecherul Făureiului” vrea cu adevărat să vorbească despre bani dați cu camătă, despre spălare de bani și evaziune fiscală. Cu sau fără imunitatea la care visează, sunt sigur că, la un moment dat, o să vorbească despre asta exact cu cine trebuie. Iar atunci, așa cum tot fac de la o vreme, o să scriu pe Facebook: ”Am avut din nou dreptate”, spune candidatul independent Adrian Tabarac.

În ceea ce privește conflictul, dintre cei doi candidați, Tabarac spune că i-ar fi rușine să aibă un coleg ca Alexandru Popa și că va candida tocmai ca să oprească astfel de personaje să ajungă în Parlament.

P.S. – Alexandru Popa, în urmă cu trei-patru luni nu îți arătam prietenie. Ci respectul și colegialitatea firești față de un coleg de partid. M-am lămurit, cu timpul, că nu meriți nici asta. Că mi-ar fi rușine să fiu coleg de partid cu tine, că tot ce s-a scris în ziare despre bătăile în care clanul tău a fost implicat este adevărat, că oamenii ca tine sunt toxici și falși. Că nu trebuie să fac niciun compromis. Că bătăușii,impostorii însetați să parvină trebuie împiedicați să ajungă în Parlament. Și că e datoria mea să fac asta. Așa cum este datoria fiecărui brăilean cu drept de vot!, a declarat Adrian Tabarac, candidat independent la Camera Deputaților.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry