Tudose, către Bușoi:”Recunoașteți că Orban a mințit când a spus că anul trecut a fost anul cu cea mai mare absobție de fonduri europene?”

Fostul premier, Mihai Tudose, a fost invitat luni seara în platoul emisiunii ”Subiectiv”, emisiune realizată de Răzvan Dumitrescu. La întrebările vicepreședintelui PSD a încercat să răspundă europarlamentarul PNL Cristian Bușoi.

Anul trecut, noi, Guvernul PNL – bine, era Orban atunci, alt far luminos – am atras cei mai mulți bani europeni, de când e România pe planeta asta. Care au fost următorii: sub 5 miliarde de euro, care au venit pe agricultură, subvenții direct și 2,3 miliarde de euro pe alte proiecte, care nici măcare nu erau ale lor, erau venite din urmă. Șapte miliadre cu totul! Cei mai mulți bani ”ever”. Eu am atras în șase luni 8,5 miliarde. Atras nu înseamnă că i-am chemat să vină de la blocul de vis-a-vis, ci sunt bani intrați în țară, intrați în România. Câți bani sunt domnul Bușoi în buget de la fonduri europene?”, a întrebat fostul prim ministru al României, Mihai Tudose.

Încercarea liberalului de a salva cumva rușinea Guvernului Orban a eșuat în momentul în care europarlamentarul Mihai Tudose a dezvăluit suma fondurilor europene atrase în perioada în care el era șeful Guvernului României.

Nu știu cifre pe dinafară, în jur de 30 de miliarde de lei”, a răspuns inițial europarlamentarul Cristian Bușoi, după care liberalul a revenit la cifre: ”suma pe care am spus-o era cea a anului 2020, anul viitor se dorește a se atrage 47 de miliadre de lei – peste 9 miliarde de euro”.

Recunoașteți că domnul Orban a mințit când a spus că anul trecut a fost anul cu cea mai mare absobție de fonduri europene? Domnule eu în șase luni am luat 8 miliarde!”, a atras atenția Mihai Tudose.

În final, vicepreședintele PSD nu a trecut cu vederea ironia privind declarațiile premierului Cîțu:”Mi-a plăcut foarte mult declarația primului ministru care a spus că sunt sporuri de care nu a auzit și nu-și închipuia și a trimis corpul de control la Ministrul de Finanțe, să verifice chestia asta, dânsul fiind fost ministru de Finanțe. E din filmul ăsta… pe pastile omul!”.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry