Un număr de 22.917 persoane condamnate au fost eliberate din închisoare ca urmare a recursului compensatoriu!

Un număr de 22.917 persoane condamnate au fost eliberate din închisoare ca urmare a recursului compensatoriu!

 

 

Recursul compensatoriu a fost abrogat, miercuri, 4 decembrie, de plenul Camerei Deputaţilor, for decizional, cu 272 de voturi „pentru” şi 5 abţineri. Cei cinci deputați care s-au abținut de la vot sunt Remus Borza (Independent), Florin Iordache (PSD), Nicolae Bacalbașa (PSD), Marton Aprad (UDMR), Kulcsár-Terza József-György (UDMR).

Adrian Tabarac, președintele Organizației Municipale a Partidului Național Liberal Brăila, a declarat:

 

 

Partidul Național Liberal a spus încă de la început că nu este corect și că efectele acestui recurs compensatoriu vor fi unele dezastruoase. Nu am fost luați în seamă. Am fost catalogați populiști, atunci. Din păcate, din cei peste 20.000 de infractori, care au fost eliberați, 7.000 sunt cu fapte grave – violatori, pedofili, criminali, tâlhari – din păcate, aceștia și-au reluat ”activitatea”, au comis alte infracțiuni și s-au reîntors în pușcărie.
Lucrul acesta a fost stopat și într-un final, inclusiv cei de la PSD, au înțeles că au greșit și au votat în Parlament eliminarea recursului compensatoriu.

Guvernul Orban este, raportându-mă la măsurile pe care le-a luat în cel puțin o lună de zile, cel mai eficient guvern, care a reparat și a stabilit ca niște principii să nu fie încălcate. Guvernul Orban a reperat niște ”găuri” și o imagine a României, care era cât se poate de știrbită”.

Legea recursului compensatoriu spunea că toți deținuții care nu au la dispoziție 3 metri cubi/aer de persoană și care sunt ținuți în condiții mizere (igrasie, mucegai etc) vor beneficia de reducerea cu 6 zile din pedeapsă la fiecare lună de detenție executată.

Potrivit unor surse, unii deținuți deteriorează intenționat camerele de detenție ca să beneficieze de reducerea pedepsei.

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry