Vasile Varga, deputat PNL: ”Tinerii fermieri pot accesa fonduri nerambursabile de peste 43 de milioane de euro, în intervalul 15 iulie – 15 octombrie 2020”

Tinerii fermieri români, care doresc să-și înființeze exploatații agricole, pot solicita fonduri nerambursabile în valoare de peste 42 de miliaone de euro. Sesiunea de primire a solicitărilor de finanțare, pentru submăsura 6.1 – „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR – 2020), a debutat în această dimineață, la ora 9:00, și este deschisă până pe 15 octombrie 2020, ora 16:00, sau până la epuizarea fondurilor alocate acestei sesiuni.

Sprijinul acordat prin PNDR 2020 pentru instalarea tinerilor fermieri este 100% nerambursabil. Fiecare întreprinzător poate beneficia de un grant în valoare de 40.000 sau de 50.000 de euro, în funcție de dimensiunea exploatației agricole.

”Este o oportunitate extraordinară pentru toți tinerii brăileni care vor să-și dezvolte o afacere în agricultură, inclusiv pentru cei care au plecat în străinătate și vor să se întoarcă acasă. Pentru că, din fondurile totale disponibile pentru sesiunea din acest an, în valoare de peste 43 de milioane de euro, 20 de milioane de euro sunt alocați pentru tinerii fermieri din diaspora. Este prima dată când există o alocare distinctă pentru cei din afara granițelor țării. Mulți au promis că vor lua măsuri să aducă tinerii înapoi acasă. Iată că Guvernul liberal chiar face un pas important și sper ca mulți brăileni plecați din județ să ia în calcul această oportunitate și să revină lângă familii, să-și dezvolte propriile ferme”, spune Vasile Varga, deputat PNL de Brăila.

Finanțarea se acordă tinerilor fermieri, sub formă de sumă forfetară, în două tranșe: 75% din cuantumul sprijinului – la semnarea Contractului de finanțare și 25%, în funcție de implementarea corectă a Planului de afaceri, fără a depăși, însă, trei ani de la semnarea Contractului de finanțare sau cinci ani, în cazul exploatațiilor pomicole.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry