VIDEO | Parlamentarii PSD au discutat cu protestatarii! Primul agricultor, deputatul PNL Popa Alexandru, a chiulit de la întâlnire!

Instituția Prefectului – Județul Brăila a fost gazda unei întâlniri între reprezentanții protestatarilor (fermieri și transportatori) cu parlamentarii brăileni, membri ai Comisiilor pentru Agricultură și Comisiei pentru Transporturi din cadrul celor două Camere ale Parlamentului României.

Astfel, la întrevedere au fost prezenți senatorul Ion Rotaru, precum și deputații Nicu Niță și Mircea Florin. Deputatul PNL Popa Alexandru, cel care se erijează în ”primul agricultor al județului”, cu milioane atrase prin fonduri europene, cu fotografii pe tractoare și în lanurile de porumb,  nu a participat la întâlnire.

Membru în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din cadrul Camerei Deputaților, deputatul de la Cireșu a comunicat că, din motive ce țin de activitatea parlamentară și politică, se află la București și nu poate onora invitația.

”Încă de la începutul protestelor m-am declarat deschis dialogului deoarece consider că este principalul canal prin care se poate ajunge la un consens. Întâlnirea de astăzi vine ca urmare a discuțiilor purtate cu membrii delegației din partea protestatarilor – fermieri și transportatori, în cursul zilei de 12.01.2024, context în care a reieșit oportunitatea de a organiza această întrevedere.

I-am informat pe cei prezenți că lista revendicărilor înregistrată la Instituția Prefectului Județul Brăila în seara zilei de vineri, 12 ianuarie, precum și rezumatul discuțiilor purtate cu aceștia, au fost transmise deja Secretariatului General al Guvernului, Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, Ministerului Finanțelor, Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, precum și Ministerului Afacerilor Interne.

După cum Executivul a comunicat, în următoarele ședințe de Guvern vor fi adoptate primele hotărâri de Guvern și Ordine de Ministru cuprinzând măsuri concrete agreate în sprijinul fermierilor și al transportatorilor.

În continuare, doresc să subliniez deschiderea și disponibilitatea de a continua dialogul civilizat și rațional, care să contribuie la identificarea unor soluții pentru problemele legitime reclamate”, a declarat prefectul județului, Iulian TIMOFEI.

Parlamentarii PSD au discutat cu protestatarii și vor duce mai departe, către comisiile de specialitate, doleanțele acestora

La Ministerul Agriculturii s-a semnat un protocol sâmbătă în care ministrul agriculturii și-a asumat ordonanțe de urgență care pot fi date săptămâna aceasta, iar celelalte au rămas în lucru, formându-se comisii de specialitate pentru a putea contribui pe procedura legală.

Transportatorii şi fermierii au transmis, astăzi, o listă cu 76 de revendicări pentru a opri protestul izbucnit în urmă cu o săptămână.


”Nu întâmplător se iau măsuri care să vină în zona aceasta de economie și sigur că va trebui să revedem o serie dintre aceste măsuri. Dar, plecând de la ideea că bugetul este destul de redus, țara este o familie care trebuie să împartă banii la toți copiii, să-și acopere toate cheltuielile. Și aici încearcă să se găsească soluții. Există această dorință de dialog, de a rezolva problemele. Protestul dumneavoastră este justificat și nu este contestat de nimeni.

Avem toată deschiderea, pe zona de Parlament, să facem acele propuneri care sunt fezabile și care pot să se transforme în legi, care să vină să reglementeze câteva din chestiunile pe care le-ați ridicat și să discutăm punctual, dacă vreți, pe fiecare din ele. Cum le vedem noi și care ar fi soluțiile.

Sigur că s-a discutat la nivel național, pe partea de agricultură cu domnul ministru Barbu și cu reprezentanții asociațiilor care au fost ieri la București. S-a încheiat un gen de protocol, acel proces verbal, unele probleme deja sunt în curs de rezolvare, altele așteaptă să fie rezolvate, unele însă nu vor fi rezolvate, trebuie să fim și realiști. Ce nu se poate, nu se poate.

Noi nu putem să angajăm astăzi nimic aici, pentru că nu suntem nici Guvern nici oameni de decizie. Suntem oameni care preluăm de la dumneavoastră niște probleme, încercăm să le transpunem în propuneri legislative și să le susținem cu argumentele pe care ni le-ați prezentat dumneavoastră și cu realitatea cu care ne confruntăm astăzi”, a declarat senatorul PSD, Ion ROTARU.

Deputatul PNL POPA Alexandru a chiulit de la întâlnirea cu protestatarii

Din motive ce țin de activitatea parlamentară și politică(sanchi!), singurul parlamentar al Partidului Național Liberal din Brăila, a lipsit de la întâlnirea cu protestatarii din agricultură și transporturi.

Cel care se ”bate din opoziție” cu PSD-ul, deși sunt împreună la guvernare, tânăra speranță a agriculturii brăilene s-a făcut nevăzut în susținerea protestatarilor.

Domnule prefect, ieșiți și vorbiți cu oamenii în stradă, fiindcă sunteți reprezentantul Guvernului în teritoriu!(…) Dacă nu aveți curajul să mergeți singur, mă ofer să merg eu cu dvs, și nu în calitate de politician, ci de fermier, fiindcă știu foarte bine care sunt greutățile cu care se confruntă acești oameni”, posta pe pagina lui de Facebook deputatul de la Cireșu, în data de 12 ianuarie, dată de la care nu l-a mai interesat de soarta agricultorilor pe care se jură că-i susține.

Acest parlamentar, vocal doar în conferințele de presă pe care le susține în fața simpatizanților PNL și nu a jurnaliștilor care i-ar putea adresa întrebări neregizate, s-a detașat cu nepăsare de protestatarii pe care îi minte că le apără interesele.

De patru zile, Alexandru Popa, care se laudă a fi pasionat de agricultură, s-a făcut nevăzut, iar pe pagina de Facebook a Partidului Național Liberal Brăila nu există nici măcar o postare de susținere a protestatarilor.

Facem mențiunea că deputatul Alexandru Popa este, printre altele, membru în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry