10 mijloace terapeutice potențial eficace împotriva COVID-19!

Un grup de experți științifici independenți a examinat 82 de mijloace terapeutice potențial eficace aflate în stadiu avansat de dezvoltare clinică și a identificat 10 dintre ele ca fiind cele mai promițătoare pentru portofoliul UE de mijloace terapeutice împotriva COVID-19, ținând seama de faptul că pentru populații diferite de pacienți, aflați în diferite stadii ale bolii, care are severități diferite, sunt necesare diferite tipuri de produse.

Comisia a stabilit recent un portofoliu de 10 mijloace terapeutice potențial eficace împotriva COVID-19. Lista este stabilită pe baza unor avize științifice independente și cuprinde în principal mijloacele terapeutice potențial eficace împotriva COVID-19 care au șanse mari să fie autorizate și, prin urmare, să fie disponibile curând pe piața europeană. Aceste mijloace terapeutice vor fi disponibile cât mai rapid posibil pentru pacienții din întreaga UE, cu condiția ca siguranța și eficacitatea lor să fie confirmate de Agenția Europeană pentru Medicamente.

Vaccinarea împotriva COVID-19 reprezintă cea mai bună protecție împotriva infecției, a formei grave a bolii, a pierderilor de vieți omenești și a consecințelor pe termen lung ale bolii. Deși vaccinarea este cea mai bună modalitate de a pune capăt pandemiei și de a reveni la viața normală, ne asigurăm, în paralel, că sunt disponibile cele mai bune mijloace terapeutice împotriva COVID-19 pentru tratarea celor infectați.

Lista celor zece este împărțită în trei categorii de mijloace terapeutice și va continua să evolueze pe măsură ce vor apărea noi dovezi științifice:

1.Anticorpi antivirali monoclonali, care sunt cel mai eficienți în stadiile timpurii ale infecției:

– Ronapreve, o combinație de doi anticorpi monoclonali, casirivimab și imdevimab, de la Regeneron Pharmaceuticals și Roche

– Xevudy (sotrovimab) de la Vir Biotechnology și GlaxoSmithKline.

– Evusheld, o combinație de doi anticorpi monoclonali, tixagevimab și cilgavimab, de la AstraZeneca.

2. Antivirale orale pentru utilizare cât mai repede posibil după infectare:                                              

– Molnupiravir, de la Ridgeback Biotherapeutics și MSD.

– PF-07321332, de la Pfizer.

– AT-527, de la Atea Pharmaceuticals și Roche.

– Imunomodulatori pentru tratarea pacienților spitalizați:

– Actemra (tocilizumab), de la Roche Holding.

– Kineret (anakinra), de la Orphan Biovitrum din Suedia.

– Olumiant (baricitinib), de la Eli Lilly.

– Lenzilumab, de la Humanigen.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry