Azi este ziua lor – Ziua Asistentilor!

Azi este ziua lor – Ziua Asistentilor!

 

 

O zi a recunostintei, pentru cei care de multe ori isi pun viata lor in pericol, incercand sa ajute la salvarea altor vieti. De multe ori am auzit cuvinte grele, unele de ocara, cu referire la activitatea unui asistent medical. Putini sunt insa cei care realizeaza ce inseamna sa fii asistent medical intr-o Unitate de Primiri Urgente, intr-un spital de psihiatrie sau intr-o maternitate. Pana la sosirea unui doctor, viata noastra se afla in mainile lor.

Sunt maini care uneori tremura, pentru ca trebuie sa suporte comportamente neadecvate, injuraturi si oameni fara scrupule. Cu toate astea, reusesc sa treaca peste aceste clipe, sa-si inghita orgoliul, mandria anilor de scoala si cu o mangaiere, sa aline durerea celor care ii persecuta. Si de cele mai multe ori fac asta cu zambetul pe buze!

Sindicatul Judetean Sanitas Braila a tinut sa ii felicite pe asistenii medicali pentru activitatea lor, intr-o postare pe Facebook:

“Este Ziua Internationala a Asistentului Medical, o profesie nobila a ingrijirii bolnavilor facuta cu delicatete, dragoste si intelegere! Cu abilitate, pricepere si competenta, asistentii medicali actioneaza ca o adevarata coloana vertebrala a sistemului medical din Romania si isi onoreaza cu demnitate datoria profesionala. Prin natura profesiei, ei sunt acei oameni angajati in slujba oamenilor. Pentru toate acestea, lumea intreaga le multumeste si celebreaza in fiecare an, pe 12 mai, ziua profesiei. Fie ca toata grija si amabilitatea pe care o daruiti altora sa vina inapoi pentru a va incalzi inimile! Sindicatul Judetean SANITAS Braila ureaza tuturor asistentilor medicali din Romania care sunt permanent alaturi de pacienti si care joaca un rol important in sanatatea noastra un calduros “LA MULTI ANI!”.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry