De la începutul pandemiei, la Brăila, 205 persoane au fost confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2

Pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, astăzi, 29.06.2020, la nivelul județului Brăila sunt monitorizate  1321 de persoane, aflate în izolare voluntară și 32 de persoane care se află în carantină institutionalizată.

Menționăm că 9965 de persoane au ieșit din autoizolare, la încheierea celor 14 zile și 1189 de persoane au primit avize epidemiologice de a ieși din carantină instituționalizată.

De asemenea, conform raportării DSP, de la începutul pandemiei, la Brăila 205 persoane au fost confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 110 au fost externate( vindecate și asimptomatice), iar 95 de pacienți sunt internați în Spitalul Județean de Urgență Brăila. Alți 8 pacienți au decedat, respectiv 6 confirmați în Brăila și 2 în Galați.

În ceea ce privește raportarea IPJ Brăila, în  perioada 26 – 28 iunie 2020, polițiștii au acționat în sistem integrat, alături de jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. Astfel, a fost verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă în cazul a 4.020 de persoane și a 268 de societăți comerciale.

De asemenea, polițiștii au depistat o persoană care nu a respectat măsura izolării la domiciliu, aceasta fiind condusă într-un centru de carantină pentru o perioadă de 14 zile, urmând a suporta și costurile generate în această perioadă.

Persoana în cauză a fost și sancționată contravențional cu amendă, în valoare totală de 1.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry