Sorina Pintea: “Se impune o revizuire a legislației privind achiziția de medicamente”

 Sorina Pintea: “Se impune o revizuire a legislației privind achiziția de medicamente” 

Ministrul Sănătății a revizuit lista medicamentelor care se “evapora” cel mai des din unitățile spitalicești.

Sorina Pintea a solicitat luna trecută o situație centralizată a medicamentelor care au discontinuități în aprovizionare sau lipsesc din unitățile sanitare în care derulează programul național de oncologie în contract cu casele de asigurări.

“În urmă analizei atente a situației, am constatat că există unele unități sanitare care au raportat lipsă unor medicamente care există în stoc la diverși producători. Este datoria celor implicați direct în aprovizionarea cu aceste medicamente să se implice mai mult în a rezolvă problemele care apăr. Pe de altă parte, se impune o revizuire a legislației privind achiziția de medicamente, care să ofere mai mult siguranță că distribuitori care se prezintă la licitații vor asigură necesarul de produse farmaceutice pe toată durată contractului”, a declarat Sorina Pintea.

Ministrul Sănătății a cerut luna trecută o situație centralizată a medicamentelor care au discontinuități în aprovizionare, sau lipsesc din unitățile sanitare în care derulează programul național de oncologie, în contract cu casele de asigurări.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry