
Între incompetență și prostie! Așa stau lucrurile la Spitalul Județean din Brăila, pe care unii s-au chinuit cu greu să-l facă clinic, pentru a salva cât mai multe vieți. Din păcate, toate investițiile și toate eforturile financiare se pierd în fața nepăsării unor angajați, care ar trebui să părăsească urgent acest sistem.
Codin Maticiuc a dezvăluit astăzi, într-o postare pe Facebook, interacțiunea pe care a avut-o cu reprezentanți ai spitalului din Brăila, în momentul în care a vrut să doneze câteva zeci de paturi electrice unității medicale.
Managerul spitalului, Didi Crintea, se scuză de pe conturi de Facebook, folosind numele ”Didi Dydy”
”Buna ziua, sunt managerul SCJU Brăila. Avem nevoie de paturi, nu știu cu cine ați vorbit la telefon, dar nu cu mine. Nu avem cum să refuzăm paturi electrice, cel puțin 50 de paturi am avea nevoie. Cum vă contactez?” – este comentariul postat de Didi Dydy, care se recomandă a fi managerul Spitalului Județean din Brăila.

Crintea spune că nu a fost contactată personal de către Fundația Metropolis, sau de către Codin Maticiuc, și nu are o explicație cu privire la cine este angajatul care și-a luat asupra sa puterea de a decide că spitalul din Brăila nu are nevoie de paturi.
”Fundația Metropolis a încercat să ia legătura cu spitalul în data de 2 aprilie, folosind un număr de telefon de serviciu care a aparținut fostului manager (aflat în funcție până în noiembrie 2023). De la acel moment, acel număr nu a mai fost utilizat de conducerea actuală. Personal, îmi desfășor activitatea de pe un alt număr de telefon – personal, care nu a fost disponibil publicului larg.
Ulterior, Fundația a contactat spitalul prin centrala telefonică, iar acolo s-a produs greșeala. O angajată a tratat apelul cu o atitudine inacceptabilă, solicitând o cerere scrisă fără a înțelege amploarea și importanța gestului pe care Fundația îl propunea. Mai grav, această discuție nu a ajuns niciodată la conducerea spitalului.
Dacă aș fi știut, aș fi spus „DA” fără ezitare.
DA – pentru că spitalul nostru are mare nevoie de paturi electrice.
DA – pentru că orice ajutor e o șansă în plus pentru un pacient.
DA – pentru că solidaritatea și bunăvoința sunt cele mai valoroase medicamente ale acestui sistem.
În acest moment, Spitalul Clinic Județean de Urgență Brăila are nevoie de cel puțin 50 de paturi electrice. Nu doar că nu am fi refuzat donația, ci am fi întâmpinat-o cu recunoștință și deschidere.
În numele instituției, îmi cer scuze Fundației Metropolis, dar mai ales vouă, pacienților și cetățenilor acestui oraș, care meritați un sistem medical bun și o conduită ireproșabilă din partea celor care îl reprezintă”, a postat Crintea, de această dată pe pagina de Facebook a Spitalului Județean.
Managerul spitalului spune că persoana care și-a asumat rol de decizie, refuzând paturi electrice gratuite, va răspunde cu funcția. Până la acest moment însă nu se știe cu cine a discutat la telefon Codin Maticiuc.
”Cât despre persoana care a tratat cu superficialitate un astfel de gest nobil – aceasta nu mai are ce căuta într-o instituție care trebuie să aibă în centrul activității sale OMUL. Cine nu înțelege că în sănătate profesionalismul trebuie dublat de inimă… va trebui să își caute un alt drum”, a transmis Crintea.
Fundația Metropolis – ajutor incontestabil pentru Brăila
La Brăila, am reușit să aducem o schimbare reală în Secția de Pediatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență, alături de Asociația ”Împreună pentru o viață mai bună”.
Am mobilat complet secția cu 46 de paturi dotate cu noptiere și saltele, mobilier pentru lenjerie de pat, scaune pentru aparținători, dulapuri pentru medicamente și alte piese esențiale.
Mai mult decât atât, am echipat secția cu aparatură medicală modernă: lămpi de fototerapie, pulsoximetre și un detector de vene cu infraroșu – un instrument vital care nu doar că reduce teama de înțepături pentru micii pacienți, dar crește semnificativ acuratețea procedurilor și eficiența actului medical, economisind până la 30% din timp.
Valoarea totală a investiției s-a ridicat la 58.000 euro, iar jumătate din această sumă a fost susținută cu bucurie de către echipa noastră, în parteneriat cu Asociația ”Împreună pentru o viață mai bună”.
- a transmis conducerea Fundației Metropolis

