VIDEO Râșnoveanu îndemnă pacienții să facă reclamații scrise: ”În urma pandemiei toți doctorii au devenit dumnezei”

Pe rețelele de socializare curg zilnic comentarii și sesizări cu privire la comportamentul cadrelor medicale în spitalele din Brăila. Întrebată despre această situație, și dacă s-au luat măsuri la nivelul spitalului, managerul Delia Râșnoveanu i-a îndemnat pe brăilenii, care nu sunt tratați corespunzător, să facă sesizări scrise la unitatea medicală.

”În multe secții se întâmplă la fel, comportamentul variază de la om la om. Există persoane care se poartă foarte frumos cu pacienții și există persoane exact la polul opus. Dacă nu am nicio reclamație scrisă nu am cum să aplic sancțiuni(…)

Când avem reclamații scrise, acestea sunt trimise la Consiliul Etic și acolo se dispun măsurile, conform codului muncii, de la avertisment și până la sancțiuni salariale”,

a declarat managerul Spitalului Județean Brăila.

Lipsa personalului medical din Spitalul Județean Brăila este unul din factorii care contribuie la lipsa empatiei față de pacienți. Râșnoveanu spune că în urma pandemiei atitudinea unor cadre medicale s-a înrăutățit.

”Tot ce pot să vă spun la momentul acesta este că, în urma pandemiei, toți doctorii au devenit dumnezei! S-au învățat să lucreze cu foarte puțini pacienți, cu același salariu, iar munca lasă de dorit.

Există o propunere venită chiar de la Ministerul Sănătății de rediscutare a Legii salarizării pe indicatori de performanță, pe activitate medicală. Nu am văzut nimic concret, însă discuția este de cel puțin un an(…)”,

a declarat managerul Delia Râșnoveanu.
UPU funcționează cu 8 medici din 25

Aceeași situație tensionată între cadrele medicale și pacienți a fost semnalată și la Unitatea de Primiri Urgențe. Aici se adaugă și numărul de ore, petrecute de un pacient, în așteptarea unui consult medical.

”La UPU avem un necesar de 25 de medici și avem 8. Deci, vă dați seama că nu pot să facă față. Sunt zile în care este unul singur pe toate sectoarele, pe tură. Este foarte greu și îi înțeleg că sunt obosiți, sunt epuizați. Eu la UPU nu pot să intervin decât pe acțiuni disciplinare. Este secție a Spitalului Județean, dar este coordonată profesional de Departamentul pentru Situații de Urgență, nici măcar de minister.(…)

Timpii sunt foarte lungi pentru că protocoalele pe care le au pe UPU impun consultul pacientului din cap până în picioare, indiferent care este problema pentru care a venit. Atunci, durează foarte mult să facă toate investigațiile și să cheme consultul de specialitate pentru anumite afecțiuni”,

a declarat managerul Spitalului Județean, Delia Râșnoveanu.
Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry