41 de tineri, din medii defavorizate, vor primi sprijin financiar pentru obținerea permisului de conducere

41 de tineri, din medii defavorizate, vor primi sprijin financiar pentru obținerea permisului de conducere

 

 

 

 

MOL România și Fundația Pentru Comunitate vor sprijini financiar 41 de tineri din medii defavorizate pentru obținerea permisului de conducere. Numărul tinerilor înscriși în cea de-a cincea ediție a programului Permis pentru viitor a crescut cu 24% față de anul precedent, la 263. Lista beneficiarilor poate fi consultată pe paginile de internet ale Fundației Pentru Comunitate și MOL România. Din județul Brăila nu a fost selectat niciunul din cei 3 care au depus documentația.

Sprijinul financiar oferit în cadrul programului Permis pentru viitor se acordă tinerilor din mediile defavorizate, cu posibilități materiale reduse, pentru care permisul de conducere înseamnă un avantaj sau o condiție în obținerea unui loc de muncă, sau poate fi un instrument important în îndeplinirea și extinderea atribuțiilor de serviciu.

Numărul tinerilor care doresc să beneficieze de acest sprijin este în creștere, în cadrul actualei ediții fiind înregistrate 263 de solicitări din 37 de județe, față de 212 înscrieri din 28 de județe la ediția precedentă. Din județul Brăila s-au înscris în acest proiect 3 tineri, doi din comuna Movila Miresii și unul din comuna Gemenele, dar nu au avut atașate toate cele cinci documente obligatorii. Mai mult de o treime dintre solicitanți au avut această problemă.

Majoritatea tinerilor înscriși la această ediție, respectiv 248, au depus cereri pentru plata taxelor de școlarizare pentru permis de conducere categoria B și BE. Alți 12 tineri au aplicat pentru finanțare pentru permis categoria C/CE, doi pentru categoria D și unul pentru tractoare agricole. În procesul evaluării și jurizării proiectelor depuse conform condițiilor stabilite în anunțul programului s-au realizat interviuri atât cu candidații cât și cu persoanele sau reprezentanții instituțiilor și organizațiilor care i-au recomandat. În faza finală, datorită numărului mare de solicitări cu un nivel asemănător, s-a ținut cont de rezultatele sau situația școlară, condițiile deosebite (abuz în familie), existența documentelor care, conform regulamentului programului, constituie un avantaj, și de oferta de preț prezentată.

Beneficiarii acestei ediții a programului Permis pentru viitor sunt din județele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Covasna, Dâmbovița, Galați, Harghita, Iași, Mureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Vâlcea, Vrancea și din Capitală. Lista beneficiarilor poate fi consultată pe site-urile www.molromania.ro și www.pentrucomunitate.ro.

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry