91 de ani de Protecție Civilă în România! ISU Dunărea Brăila a desfășurat o serie de activități menite să dezvolte comportamentul preventiv!

Pentru marcarea acestui moment, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Dunărea” al județului Brăila, a desfășurat, începând cu 26 februarie, o serie de activități menite să dezvolte comportamentul preventiv.

Miercuri, 28.02.2024, în intervalul orar 11.00 – 13.00, la toate sediile subunităților de intervenție, s-a organizat evenimentul „Zilele Porților Deschise”, pentru toți cei dornici să cunoască și să se familiarizeze cu specificul armei care ne reprezintă. Cu această ocazie, participanții au vizualizat tehnica utilizată de pompierii salvatori în misiunile operative, s-au reamintit măsurile și modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență prin distribuirea de materiale informative specifice fiecărui tip de risc.

În săptămâna dedicată 26.02 – 04.03.2024, pompierii brăileni vor fi prezenți în cadrul unităților de învățământ și în zonele aglomerate din municipiu și localitățile județul Brăila, unde vor desfășura activități teoretice, dar și practice de instruire privind tehnicile de acordare a primului ajutor și modul de comportare specific tipurilor de riscuri generatoare de situații de urgență.

Astăzi, începând cu ora 10.00, la sediul inspectoratului din b-dul Dorobanților, a avut loc o ceremonie militară și religioasă, marcându-se celebrarea Zilei Protecției Civile din România. La această activitate au participat oficialități brăileni și șefii structurilor MAI județene.

Cu prilejul Zilei Protecției Civile din România, doi ofițer și doi subofițeri, care au obţinut rezultate foarte bune în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, au fost înaintaţi în gradul următor.

Miercuri, 28.02.2024, în intervalul orar 10.00 – 11.00, s-a desfășurat la nivel județean exercițiul de verificare a sistemului de alarmare a populației, intitulat generic “Miercurea alarmelor”. 

Prin acest exercițiu s-a dorit aducerea la cunoștință cetățenilor că astfel de exerciții sunt necesare și benefice. Înştiinţarea, avertizarea, prealarmarea şi alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecție a populaţiei și bunurilor materiale, precum şi pentru limitarea efectelor dezastrelor.

În perioada 26.02 – 04.03.2024, pompierii brăileni vor fi prezenți în spațiile cu afluență mare de persoane (mall-uri, centre comerciale și piețe), unde vor disemina mesaje preventive, ale campaniilor „Nu tremur la cutremur”, „RISC Siguranța nu este un joc de noroc”, „Flăcările Omoară Copii”. De asemnea, atenția nostră se îndreaptă și către populația din mediul rural, acolo unde, aceste activități se vor desfășura prin intermediul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență și vor avea ca teme principale incendiile la gospodării și incendiile de vegetație uscată.

Printr-un comportament preventiv, putem fi așa cum spune sloganul „Împreună mai pregătiți”.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry