Ambrozia în plin sezon de înflorire. Protecția Mediului și Poliția Locală Brăila au aplicat mai multe avertismente

În perioada 24.08.2021-14.09.2021 polițiștii locali din cadrul Compartimentului Protecția Mediului al Poliției Locale Brăila au aplicat mai multe avertismente scrise persoanelor fizice și juridice care dețin terenuri pe raza municipiului Brăila și care nu au luat măsuri pentru combaterea buruienii ambrozia.

Astfel, au primit avertisment scris 3 persoane juridice și 22 de persoane fizice care nu au curățat terenurile pe care le au în proprietate de buruiana ambrozia. Persoanele juridice sunt C.N. APDM Galați, pentru terenul aflat în perimetrul str. Fața Portului și Debarcaderului, Compania Națională de Căi Ferate ”CFR ” S.A. București – Sucursala Galați, pentru terenul aferent gării CFR Brăila (Str. Decebal) și S.C. Dunav SRL Brăila pentru terenul de pe Vadul Rizeriei.

În ce privește terenurile deținute de persoanele fizice care au primit avertiment scris, acestea se află pe Șos. Buzăului, str. Eroilor, str. Călugăreni, str. Gh. Munteanu Murgoci, str. Milcov și str. Teiului.

Cei care nu iau măsuri pentru combaterea buruienii ambrozia, pot fi sancționați contravențional, conform Legii 62/2018 cu sume cuprinse între 750 lei și 5.000 lei (pentru persoanele fizice) și 5.000 lei și 20.000 lei (pentru persoanele juridice).

Polițiștii locali vor continua și în perioada următoare acțiunile specifice în vederea identificării și sancționării persoanelor fizice sau juridice care dețin terenuri în municipiul Brăila și care nu iau măsuri pentru combaterea buruienii ambrozia.

Ce este ambrozia?

Cea mai răspandită dintre speciile de buruieni aparținând genului Ambrosia o reprezintă specia Ambrosia artemisiifolia, cunoscută sub denumirea populară de iarba de paragină, iarba pârloagelor sau floarea pustei, în funcție de zona. Polenizarea este realizată cu ajutorul vântului prin răspândirea grăunciorilor de polen. O singură plantă matură poate elibera în atmosferă câteva miliarde de grăunciori de polen și până la 30.000 de semințe, care își păstrează calitățile germinative până la 40 de ani.

În România, ambrozia este răspândită în aproape toate zonele crescând spontan pe terenurile lăsate pârloagă, în principal de-a lungul căilor ferate, a drumurilor, pe marginea apelor curgătoare, a lacurilor, pe marginea pădurilor, în apropierea dărâmăturilor, respectiv pe terenurile lipsite de vegetație și prost întreținute, dar și în grădini și parcuri neîngrijite sau pe șantierele de construcții, în culturile de cereale și de floarea soarelui.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry