CUP „Dunărea” Brăila  dorește să reamintească oamenilor cât de mult contează apa pe care nu o vedem

Comunicat de presă

Ziua  Mondială a Apei, sărbătorită pe 22 martie în fiecare an, are ca scop concentrarea atenției asupra semnificației apei. Apa este, fără îndoială, cea mai prețioasă resursă din lume și este esențială pentru supraviețuirea noastră.

Tema propusă pentru acest an este  ”Ape subterane – Faceți invizibilul vizibil”

Cu această ocazie și în acord cu tematica mondială din acest an, CUP „Dunărea” Brăila  dorește să reamintească oamenilor cât de mult contează apa pe care nu o vedem. Apele subterane constituie o importantă resursă pentru alimentarea cu apă a populației, pentru industrie și pentru agricultură. Acestea reprezintă o bogație naturală, un capital adunat de cele mai multe ori de-a lungul secolelor, greu de mărit și chiar uneori chiar de reînnoit. Această moștenire trebuie să fie păstrată și folosită cu grijă.

De asemenea ceea ce dorim să transmitem este că exploatarea, protejarea și utilizarea durabilă a apelor subterane va fi esențială pentru supraviețuirea și adaptarea la schimbările climatice dar și pentru necesitățile unei populații în creștere.

Pentru a celebra Ziua Mondială a Apei, am răspuns invitației elevilor de la Liceul „George Vâlsan” Făurei, unde împreună cu domnul Gojan Petru, consilier local municipal, ne-am propus să evidențiem însemnătatea acestui element esențial pentru viață – APA. În cadrul acestei vizite ne-am dorit ca elevii să conștientizeze rolul și valoarea apei pentru noi toți dar și să învețe să fie mai responsabili în păstrarea și protejarea calității apei.

În cadrul întâlnirii am discutat despre despre circuitul apei în natură, dar am și accentuat faptul că apa urmează un drum lung de la Dunăre la robinetul oamenilor. Elevii au vizionat un film despre apă după care a avut loc un schimb de idei pe baza celor prezentate.

Pe parcursul prezentării elevii au fost foarte receptivi și interactivi, au realizat materiale care să ilustreze necesitatea apei în viața de zi cu zi. Cu toții trebuie să conștientizăm faptul că apa este un element primordial pentru supraviețuirea omenirii.

Jumătate din Planetă se aprovizionează cu apă potabilă ce provine resursele de apă subterană. De asemenea, aproximativ 75% din locuitorii Uniunii Europene depind de apele subterane pentru alimentarea cu apă.  Să păstrăm apele curate! 

Suntem conștienți de rolul pe care îl avem în calitatea noastră de operator de servicii apă-canal. Vă mulțumim tuturor pentru sprijin și implicare!

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry