Peste 3000 de braileni nu platesc apa de ploaie! Liberalii vorbesc despre o corectie totala!

Peste 3000 de braileni nu platesc apa de ploaie! Liberalii vorbesc despre o corectie totala!

 

 

In cadrul conferintei de presa, cei doi presedinti ai PNL Braila au atras atentia asupra faptului ca, municipalitatea incalca de ani buni un contract realizat pe fonduri europene, privind reteaua de colectare a apei menajere. Acestia au declarat ca operatorul local se foloseste abuziv de aceasta retea, pentru a colecta si factura apa de ploaie, Primaria Braila fiind si ea taxata la randul ei.

“Au trecut cativa ani de cand CUP Dunarea nu factureaza apa de ploaie pentru consumatorii respectivi, desi pe acolo curge apa de ploaie, desi ei utilizeaza reteaua, pentru alte scopuri, decat cel pentru care a fost initial acordata finantarea, de la Uniunea Europeana. CUP Dunarea ne-a comunicat in trecut, faptul ca in municipiul Braila, nu exista decat retele de canalizare mixte, unde se colecteaza si apa menajera, si cea meteorica. Deci nu exista canalizari separate. Uniunea Europeana a spus asa: eu iti dau pentru consumatorii casnici, tu municipiu, tu CUP Dunarea, tu operator iti faci pentru apa pluviala. CUP Dunarea ce a facut, daca tot era teava acolo a conectat si gurile de canalizare tot in acea teava si factureaza municipiului Braila, sumele de bani aferente domeniului public. De-asta municipiul Braila nu ne-a dat suprafata integrala a domeniului public, la adresele pe care noi le-am inaintat. Pentru ca, ei isi dau seama ca acum factureaza catre municiupiu o suprafata de teren, unde sunt canalizari si care cade sub incidenta contractului de finantare cu Uniunea Europeana. Asta inseamna corectie totala”, a declarat presedintele PNL, Alexandru Danaila.

 

 

Practic, ceea ce spun liberalii este ca brailenii, care au beneficiat de racordare la sistemul de canalizare prin proiectul finantat de UE, nu platesc apa de ploaie, iar restul brailenilor, care sunt racordati la sistemul vechi de canalizare, platesc apa de ploaie.

“Ca solutie, a celor de la CUP Dunarea pentru aceasta problema, nu a fost nicidecum incercarea de a elimina aceasta taxa. Ei incearca si fac presiuni la ANRSC, ca sa poata modifica contractul cadru, astfel incat si cei care au beneficiat si beneficiaza de sistemul de canalizare prin POS, sa fie taxati pentru apa meteorica”, a declarat presedintele Organizatiei Municipale a PNL Braila, Adrian Tabarac.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry