RER Brăila continuă campania de distribuire a recipientelor pentru colectarea separată! Vezi aici, frecvența de colectare a deșeurilor menajere în municipiu și județ!

RER Brăila continuă campania de distribuire a recipientelor pentru colectarea separată și anunță frecvența de colectare a deșeurilor menajere (reziduale și reciclabile) pentru zona de case din municipiul Brăila și zonele  rurale din județ, conform contractului de delegare încheiat cu ADI ECO DUNĂREA Brăila.

În luna august, compania RER Brăila a început distribuirea de pubele pentru colectarea deșeurilor menajere-reziduale, reciclabile (plastic și metal) și biodegradabile achiziționate de Consiliul Județean Brăila în cadrul Proiectului ”Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor în județul Brăila”. Acțiunea se desfășoară la nivelul întregului județ.

Brăila: 29 septembrie 2022 – RER Brăila continuă campania de distribuire a pubelelor pentru colectarea separată a deșeurilor menajere-reziduale, reciclabile (plastic și metal) și biodegradabile. După cartierele Chercea și Radu Negru, au fost acoperite cartierele Calarași IV, Viziru II, Brăilița, Pisc, Vidin, și Minerva din municipiul Brăila. În momentul de față, acțiunea de distribuire a recipientelor se desfășoară în cartierul Lacu Dulce.

Distribuirea de pubele se face în primă fază către gospodării (persoane fizice). În zonele urbane, se repartizează pubele maro și galbene, ambele cu capacitatea de 120 de litri, destinate deșeurilor menajere-reziduale (pubela maro) și celor reciclabile din plastic și metal (pubela galbenă).

Până în data de 26 septembrie 2022, aproximativ 55% din gospodăriile din zona de case pe de raza municipiului Brăila au primit noile recipiente. Locuitorii care nu au fost acasă în zilele de distribuire a recipientelor pot intra în posesia acestora urmând indicațiile primite în notificarea scrisă lăsată în cutiile poștale prin care au fost informați asupra locului și a datei stabilite pentru fiecare cartier în parte.

În momentul începerii executării noului contract de salubrizare, frecvența de colectare a deșeurilor în zona de case din municipiul Brăila va fi următoarea:

  • menajere reziduale: o dată pe săptămână, din poartă în poartă, colectate în pubela maro cu capacitatea de 120 litri/ gospodărie
  • ambalaje reciclabile din plastic și metal: de două ori pe lună, din poartă în poartă, colectate în pubela galbenă cu capacitatea de 120 litri/ gospodărie
  • : de două ori pe lună, din poartă în poartă, colectate în saci albaștri cu capacitatea de 120 litri puși la dispoziție de către operator (RER Brăila)
  • ambalaje reciclabile de sticlă: o dată pe lună, în containere verzi cu capacitatea de 1,1 m³ (metri cubi) amplasate în puncte speciale de pre-colectare
  • : o dată pe lună, din poartă în poartă, colectate în sacii utilizatorilor
  • deșeuri periculoase: trimestrial, în campanii de colectare cu titlu gratuit organizate de operator (locațiile și datele de colectare vor fi comunicate în avans)
  • deșeuri voluminoase: trimestrial, în campanii de colectare cu titlu gratuit organizate de operator (locațiile și datele de colectare vor fi comunicate în avans) și la cerere, contra-cost.

În zonele rurale din județul Brăila, se distribuie pubele maro și unități de compostare, ambele cu capacitatea de 60 de litri, destinate deșeurilor menajere-reziduale (pubela maro) și celor biodegradabile (unitățile de compost). Județul Brăila este împărțit în două zone organizate în jurul orașelor Ianca și Însurăței. Zona Ianca include orașele Ianca și Făurei și alte 17 comune. Dintre acestea, noile recipiente de colectare a deșeurilor s-au distribuit în comunele Bordei Verde, Jirlău, Vișani, Șuțești, Grădiștea, Racovița și urmează comuna Râmnicelul. Zona Însurăței cuprinde orașul Însurăței și alte 10 comune. Dintre acestea, noile recipiente de colectare a deșeurilor s-au distribuit în comunele Bărăganul, Ciocile, Roșiori, Dudești, Zăvoaia, Victoria, Berteștii de Jos, Stăncuța și urmează comuna Tufești.

În momentul începerii executării noului contract de salubrizare, frecvența de colectare a deșeurilor în zona rurală a județului Brăila este următoarea:

  • deşeurile menajere reziduale: o data pe săptămână, din poartă în poartă, colectate înpubela maro de 60 litri/ gospodărie
  • ambalaje reciclabile din plastic și metal: o data pe lună, din poartă în poartă, colectate în saci galbeni cu capacitatea de 120 litri puși la dispoziție de către operator (RER Brăila)
  • deşeuri reciclabile de hârtie și carton: o data pe lună, din poartă în poartă, colectate în saci albaștri cu capacitatea de 120 litri puși la dispoziție de către operator (RER Brăila)
  • ambalaje reciclabile de sticlă: o dată pe lună, în containere verzi cu capacitatea de 1,1 m³ (metri cubi) amplasate în puncte speciale de pre-colectare

Pubelele și unitățile de compost sunt distribuite gratuit către populație în baza unui proces verbal de custodie.

Distribuirea de pubele reprezintă prima acțiune externă pe care RER Brăila o face în perioada de mobilizare care se va încheia în luna decembrie. În acest interval, compania face toate demersurile interne și externe pentru a începe furnizarea serviciilor de salubritate la nivelul întregului județ, conform clauzelor și la standardele de calitate prevăzute în contract.

Printre acțiunile interne întreprinse în perioada de mobilizare, RER Brăila va angaja aproximativ 400 de persoane până la sfârșitul anului și va achiziționa flota de mașini și utilaje necesară pentru furnizarea serviciilor de salubritate la nivelul întregului județ.

Despre RER Brăila și RER Group

RER Brăila a fost înființată în anul 1994 sub numele de RWE-ECOLOGIC SERVICE SRL. În prezent, Compania, partea RER Group, furnizează servicii de colectare separată și transport separat al deșeurilor din municipiul si județul Brăila, precum și măturatul, spălatul, stropirea şi întreținerea căilor publice pe raza UAT Brăila. Compania are 120 de angajați, iar până la finalul anului 2022 va ajunge la aproximativ 550.

RER Group a fost înființat în anul 1994 de către concernul german RWE, desfășurând activități în domeniul salubrității, recuperării ecologice și reciclării. Grupul RER deține șapte companii – REBU, RETIM, RER Sud, RER Brăila, RER Vest, RER Servicii SRL și RER DATA, iar la finalul anului 2021 avea 2300 de angajați.