Frumoasa braziliancă Tamires Morena Lima de Araújo va sta două sezoane la Brăila!

Frumoasa braziliancă Tamires Morena Lima de Araújo va sta două sezoane la Brăila!

 

 

Brazilianca Tamires Morena Lima de Araújo a semnat un contract valabil pe două sezoane cu HC Dunărea Brăila și va fi, alături de Nicoleta Safta, soluția lui Aurelian Roșca pentru postul de pivot.

Născută pe 16 mai 1994 șa Rio de Janeiro Tamires  face parte din lotul naţional al Braziliei şi joacă pe postul de pivot. Tamires a început iniţial cu atletismul, însă înălţimea de 1,82 m şi puterea ei au atras privirile unui antrenor de handbal. Ea a ales în cele din urmă handbalul şi şi-a dezvoltat repede abilităţile în această disciplină sportivă.

Tamires a făcut parte din echipa naţională a Braziliei în 2013, cu care a câştigat Campionatul Sud-American dar şi campionatul în Brazilia cu echipa de club. iar un an mai târziu a câştigat cu echipa naţională de junioare Campionatul Pan American. În 2015, brazilianca şi-a trecut în palmares încă o medalie de aur la Campionatul Pan American, de aceasta dată la senioare.

În 2014, Tamires Morena Lima de Araújo a plecat din Brazilia şi a ajuns la una dintre cele mai valoroase formaţii din Europa, Győri ETO KC, cu care a jucat și în Liga Campionilor. În sezonul 2015-2016 a jucat tot la o formaţie din Ungaria, Mosonmagyaróvári. În campionatul 2016-2017, pivotul din Brazilia a evoluat la Cercle Dijon Bourgogne, în liga franceză, iar un an mai târziu a îmbrăcat tricoul echipei norvegiene Larvik, echipa cu care a participat în Liga Campionilor. În ultimul sezon, aceasta a evoluat tot Ungara, fiind componentă a formaţiei lui Kisvárdai, de unde a venit la Dunărea Brăila.

Tamires face atât faza de atac cât şi faza de apărare şi va fi unul dintre stâlpii formaţiei brăilene în noul sezon competiţional. La începutul lui iulie, aceasta se va pregăti cu naţionala Braziliei pentru a participa la jocurile Pan Americane.

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry