Maryia Kanaval, cel mai bun inter stânga, din Belarus, a semnat cu HC Dunărea!

Maryia Kanaval are 23 de ani și vine din Belarus. Ultima echipa la care a evoluat a fost Bntu-Belaz Minsk, ocupând sezonul trecut locul 2 în campionatul intern din Belarus.

A început handbalul în Rogachev, orașul în care s-a nascut, iar de la 15 ani era deja componentă a echipei de junioare a țării sale. A facut parte din echipa Bntu-Belaz Minsk și este componentă a naționalei de senioare din Belarus.

Antrenamentul constant și dorința de a crește în valoare i-a adus multiple titluri de campioană în Belarus și castigatiarea Cupei din țara natală, iar în sezonul 2019-2020 Maryia a fost declarată cel mai bun inter stânga din Liga Națională din Belarus.

Handbalul pentru ea este un mod de viață care îi aduce satisfacție și pentru care muncește zi de zi. Își dorește să se integreze în echipă și să se bucure împreună cu suporterii de cele mai bune rezultate.

Maryia consideră că Dunărea Brăila este un club profesionist și că Liga Națională din România este una dintre cele mai puternice.

“Îmi doresc foarte mult să evoluez, să îmi ajut echipa și să obținem rezultate bune. Știu că HC Dunărea Brăila a avut rezultate bune de-a lungul anilor, locul 2 într-un campionat al României, unul dintre cele mai puternice. Sunt nerăbdătoare să îmi cunosc colegele și sper să mă integrez repede. Îmi doresc să muncim precum o echipă pentru că doar așa putem să obținem rezultate bune. Aștept să cunosc atmosfera dintr-un meci din campionatul României, aștept să cunosc suporterii echipei și să ne bucurăm împreună de rezultate”, a declarant Maryia.

Alături de Maryia vor continua să lupte pentru echipa noastră de pe postul de inter stanga, Bianca Tiron si Bojana Milic.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry