„Pitzu” revine in poarta Dunarii. Gabriela Dobre se intorce acasa

„Pitzu” revine in poarta Dunarii. Gabriela Dobre se intorce acasa

 

 

Mai bine de 10 ani, poarta de la HC Dunarea a fost aparata cu mare responsabilitate de unul dintre cei mai buni portari romani si anume Gabriela Dobre.

Gabriela Dobre a debutat in lumea handbalistica la CSS Bucuresti unde a crescut sub bagheta profesorului Octavian Radulescu. In 1997-1998, Gabriela Dobre a ocupat alaturi de echipa de junioare II pozitia a treia, obtinand astfel bronzul. Un an mai tarziu, a facut parte din lotul de junioare I unde de asemenea a incheiat competitia pe podium, ocupand pozitia a III-a, si fiind medaliata tot cu bronz.

In 1999, Gabriela Dobre a facut parte din echipa de aur a nationalei de junioare a Romaniei, castigand medalia de aur la Campionatul European de Handbal Feminin pentru junioare organizat de Germania.

Performanta s-a repetat si un an mai tarziu, in 2000, la campionatul European de Handbal Feminin pentru tineret, care s-a desfasurat la Saint-Raphael, in Franta, devenind alaturi de Galca, Tamas, Chirila, Elisei dar si alte jucatoare, campioana europeana.

S-a transferat apoi la Rulmentul Brasov unde a jucat doi ani de zile, dupa care a urmat o pauza de un an. S-a intors in capitala unde a jucat in Divizia A pentru Apanova.

A ajuns la Braila dupa ce echipa la care juca, si anume Apanova a fost la baraj cu HC Dunarea pentru promovarea in liga nationala, atunci HC Dunarea a promovat si la echipa s-a alaturat Pitu, unde a evoluat mai bine de 10 ani.

Garbiela Dobre a obtinut in toti acesti ani doua medalii de bronz alaturi de Dunarea Braila avand nenumarate participari in Cupele Europene printre care si o semifinala de Cupa Challenge.

Pitzu s-a despartit la inceputul anului 2016 de HC Dunarea, aceasta urmand sa aiba un copil. Revenita dupa sarcina, jucatoarea a ales sa evolueze in liga secunda la Dinamo Bucuresti.

In momentul cand am fost contactata pentru o colaborare cu Dunarea Braila decizia a fost agreata sufleteste, motivul fiind lesne de inteles. Am jucat 10 ani in locul unde am cunoscut competitia la nivel inalt si alaturi de public am trait momente frumoase din cariera mea de sportiv. Imi doresc odata cu revenirea mea sa imi aduc aportul considerabil intre buturi pentru a-mi ajuta echipa in noul sezon competitional”, a declarat portarul Dunarii Braila, Gabriela Dobre.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry