Weekend cu motoare încinse la Brăila! Campionatul Național Individual de Dirt Track s-a desfășurat în ciuda condițiilor meteo nefavorabile

Weekend cu motoare încinse la Brăila! Campionatul Național Individual de Dirt Track s-a desfășurat în ciuda condițiilor meteo nefavorabile

 

 

Prima etapă s-a desfășurat pe durata a 14 manșe, cu câte trei concurenți aliniați la startul fiecăreia

Câștigătorul primei etape a fost Adrian Gheorghe, de la CSTA București. Bucureșteanul a câștigat toate cele 6 manșe în care a concurat și a acumulat 12 puncte. Locul 2 în prima etapă a fost ocupat de Mircea Agrișan de la CSTA București, cu 10 puncte. Pe locul 3 s-a clasat brăileanul Andrei Popa, legitimat acum la CSTA București. Acesta a acumulat 8 puncte.

Cel mai bine clasat sportiv de la CSM Brăila a fost Alexandru Toma, care s-a clasat pe locul 4 cu 5 puncte. Gabriel Comănescu, de la CSM Brăila, s-a clasat pe locul 5 și a acumulat 3 puncte, dar el a reușit să ducă la capăt doar două din cele șase manșe. Pe locul 6, cu două puncte, s-a clasat Florin Barabașu, de la CSM Brăila. Locurile 7 și 8 au fost ocupate de Ștefan Popa de la CSM Brăila și Andrei Iancu de la CSTA București, ambii cu câte un punct.

Aproximativ 1500 de brăileni au luat loc în tribune pentru a asista la prima etapă de anul acesta a campionatului de dirt track.

 

 

La etapa a II-a au fost prezenți doar 7 sportivi. Brăileanul Alexandru Toma nu a mai participat

 

Nici la această etapă nu au lipsit abandonurile și descalificările, chiar dacă nu au mai fost căzături.

În manșa a IV-a Mircea Agrișan a condus aproape până la final, dar a fost depășit inexplicabil pe ultima sută de metri de mult mai tânărul său coechipier, Andrei Popa.

Ultima manșă, a VII-a, a fost una interesantă, pentru că urma să stabilească sportivii clasați pe locurile 2 și 3 în etapa a II-a. Brăileanul Gabriel Comănescu a câștigat manșa în fața lui Mircea Agrișan și a terminat etapa pe locul 2 cu 4 puncte, după Adrian Gheorghe, care și la etapa de astăzi a câștigat toate cele trei manșe în care a alergat și cu 6 puncte a câștigat și această etapă.

Pe locul 3 în etapa a II-a s-a clasat Ștefan Popa, de la CSM Brăila, cu 3 puncte. Locurile 4 și 5, tot cu câte 3 puncte, au fost ocupate de Andrei Popa și Mircea Agrișan, ambii de la CSTA București. pe locul 6, cu un punct, s-a clasat Florin Barabașu de la CSM Brăila, iar pe locul 7, fără nici un punct, s-a clasat Andrei Iancu de la CSTA București.

 

 

Din cauza ploii care stătea să înceapă nu s-au mai desfășurat încă 7 manșe, așa cum a fost în prima etapă.

După două etape, pe primul loc se află Adrian Gheorghe de la CSTA București, cu 18 puncte. Pe locul al doilea se află Andrei popa, tot de la CSTA București, cu 13 puncte, iar pe locul 3, cu 11 puncte, se află Mircea Agrișan de la CSTA București. Gabriel Comănescu, de la CSM Brăila, a urcat pe locul 4, cu 7 puncte, iar Alexandru Toma, care a rămas cu cele 5 puncte din prima etapă, a coborât pe locul 5.

Săptămâna viitoare vor avea loc ultimele două etape ale campionatului de dirt track. Etapa a III-a va avea loc sâmbătă, 20 iulie, de la ora 17.00, iar ultima etapă va avea loc duminică, 21 iulie, de la ora 10.00, ambele pe stadionul Municipal din Brăila.