500 de lei pe lună pentru angajații concediați în urma virusului PPA

500 de lei pe lună pentru angajații concediați în urma virusului PPA

 

 

Guvernul a adoptat Ordonanţa de urgenţă nr.83/2018 privind acordarea unor măsuri de protecţie socială persoanelor concediate din cadrul societăţilor din sectorul crescătorilor de suine a căror activitate a fost afectată de virusul pestei porcine africane.

„Prin această ordonanţă, personele concediate vor beneficia de o compensaţie, neimpozabilă, în valoare de 500 de lei, care se acordă lunar, pe o perioadă de maximum 6 luni de la data încetării contractului individual de muncă, singura condiţie fiind ca persoana concediată să aibă o vechime în muncă de minimum 6 luni. Această compensaţie se adaugă ajutorului de şomaj la care au dreptul legal persoanele concediate. Măsura adoptată ajută foarte mult angajaţii disponibilizaţi să treacă mai uşor peste această perioadă nefastă şi le oferă timp pentru a-şi găsi un alt loc de muncă.”, a declarat deputatul PSD de Tulcea, Anișoara Radu.

În condițiile în care virusul pestei porcine africane putea fi limitat la Tulcea, dacă se luau măsuri drastice, doamna deputat declară că este mulțumită de intervenția rapidă a Ministerului Agriculturii.

”Trebuie să recunosc că sunt mulţumită de modul în care a acţionat Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, care sub conducerea domnului ministru Petre Daea, a adoptat modificări la ordonanţa care prevedea acordarea de despăgubiri în astfel de situaţii, astfel încât procedura să fie simplificată, iar oamenii care şi-au pierdut porcii să poată fi despăgubiţi”, declară Radu.

Dacă în Brăila situația este dezastruoasă, Tulcea se confruntă cu angajații a doi operatori economici, Carniprod şi PIGCOM, care au rămas pe drumuri, iar acest lucru a dus la o criză socială pe fondul disponibilizărilor

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry