7 ambulanțe noi la SAJ Brăila! Sunt binevenite, dar nu rezolvă toate problemele!

7 ambulanțe noi la SAJ Brăila! Sunt binevenite, dar nu rezolvă toate problemele!

 

 

Managerul Serviciului Județean de Ambulanță Brăila, dr. Viorica Iuga, a declarat că aceste ambulanțele noi vor fi echipate în perioada imediat următoare cu medicația și materialele sanitare necesare pentru a fi puse în la dispoziția echipajelor și a populației.

Cele șapte ambulanțe fac parte dintr-o primă tranșă, urmând ca în cursul anului viitor către SAJ Brăila să mai vină alte ambulanțe, astfel că numărul ambulanțelor noi să ajungă la cel puțin 20. Ambulanțele au fost achiziționate prin Programul POR 2014 – 2020 – „Îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie la urgenţele medicale”.

O parte din ambulanțele vechi vor fi distribuite către centreșe din județ, astfel că problema necesarului nu este rezolvată în totalitate.

Nici in ceea ce privește numărul de medici, Serviciul Județean de Ambulanță nu este dotat corespunzător. Momentan sunt 6 medici angajați, 2 care fac gărzi, având roluri și în conducerea serviciului și 4 pe teren, în tot județul Brăila. Pentru a avea un efectiv complet ar fi necesară deblocarea altor 4 posturi de medici ambulanțieri.

 

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry