A fost spectacol pe cer, deasupra orașului Ianca! Aeroclubul României a marcat renașterea acestui loc, în care s-a scris istoria aviației!

Începuturile aviaţiei militare la Ianca datează încă din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, mai exact din anul 1941. Aerodromul din Ianca, judeţul Brăila, a fost cândva un important punct strategic pe harta militară a României, datorită aeronavelor supersonice.

După mai bine de un deceniu în care fosta baza militară nu a avut o întrebuințare, Aeroclubul României a marcat renașterea acestui loc, în care s-a scris istoria aviației. Sâmbătă, 25 mai, oameni din tot județul Brăila au participat la primul spectacol aerian pe Aerodromul Ianca.

Aeroclubul României a fost prezent cu cele 3 formații reprezentative: Hawks of Romania și ale sale aeronave Extra 300 și Extra 330, The Pelicans cu cele 3 aeronave ultraușoare ICP Savannah S și nu în ultimul rând, formația de parașutiști Blue Wings, însoțiți de cea mai nouă aeronavă, Cessna C208 Caravan.

Publicul a participat și la expoziția statică atât pentru a primi răspuns la întrebările curioșilor, cât și pentru a admira aeronave precum Cessna182T sau Zlin 242L.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry