Alternativă sau fuziune? Momentan, PSD caută președinte!

Alternativă sau fuziune? Momentan, PSD caută președinte!

 

 

În ultimul an, PSD Brăila a demonstrat că nu poate funcționa, la capacitatea pe care o are, atunci când organizația este condusă de la distanță, sau printr-un interimat.

Este adevărat că PSD guvernează în Brăila, iar aspectul politic a fost umbrit, într-o oarecare măsură, de cel administrativ. Cert este că în 2018 a bătut vântul prin PSD Brăila, iar briza rece ar putea îndepărta și alți membrii PSD, care sunt încă nehotărâți.

Alegerile care urmeză în Brăila sunt menite să aducă stabilitate organizației, în special prin desemnarea unui președinte care să fie mai implicat în menținerea și dezvoltarea echipei, dar totodată reprezintă o ocazie bună, pentru cei care vor să-l urmeze pe Tudose, să-și ia tălpășița.

Nu este musai să facem aceste alegeri, dar eu sunt împotriva interimatului și mai ales când interimatul durează. Este o situație mai atipică, să spunem așa. Este un an din punct de vedere local mai puțin implicabil, având alegeri europarlamentare și prezidențiale. Urmează un an cu alegeri locale și alegeri parlamentare în care toți cei care vor să candideze, să fie primari, consilieri locali, etc., își vor putea verifica aptitudinile, acțiunile și activitățile pe cele două alegeri, la europarlamentare și prezidențiale”, a declarat Aurel Simionescu.

Plecarea lui Mihai Tudose, chiar dacă nu le-a picat bine social-democraților, a fost înțeleasă de către colegii lui de partid. Cu siguranță sunt consilieri, locali sau județeni, primari care, dacă nu ar fi să-și piardă mandatul, ar sări imediat în barca Pro România.

Am avut o discuție înainte cu vreo săptămână, la un nivel cu primari, cu celelalte structuri de conducere. Am încercat să-l convingem, dar acesta a fost și este în continuare foarte supărat, nu pe organizația de la Brăila, și nici pe PSD, zic eu. El e supărat pe formula de la nivel de conducere și atmosfera care este acolo. E supărat că nu este ascultat, și nu numai el, nu sunt ascultați, nu le sunt ascultate propunerile și ideile pe care le-au avut. Sunt niște lucruri care s-au întâmplat în timp”, a comentat Simionescu decizia pe care a luat-o fostul premier.

Acum, rămâne de văzut cât de mare este barca Pro România și cât de bună este plasa lor de cernut. Oamenii s-au arătat deschiși și au susținut proiectul unei alternative de stânga, dar când alternativa devine fuziune, te întorci la ce-ai ales și ce-ai cules.

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry