Cine răspunde pentru greșelile din anchetă? B.Botea: ”Nu a fost gasită arma crimei. Localul a fost lăsat neasigurat și în opinia mea s-au pierdut probe biologice importante”

Cine răspunde pentru greșelile din anchetă? B.Botea: ”Nu a fost gasită arma crimei. Localul a fost lăsat neasigurat și în opinia mea s-au pierdut probe biologice importante”

 

  • Detalii incredibile ies la lumină, în cazul celor doi baschetbaliști americani, înjunghiați în Brăila. Bogdan Botea, avocatul sportivilor povestește despre derularea anchetei, greșelile de procedură și imaginile surprinse de camerele de filmat

 

 

După audierile care au avut loc astăzi, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, Gabriel Husein, principalul suspect în cazul atacului asupra sportivilor americani, a fost reținut pentru 30 de zile, iar mandatul de arestare preventivă a fost contestat la Curtea de Apel Galați.

După audieri, Bogdan Botea, avocatul sportivilor a făcut declarații în ceea ce privește stadiul anchetei.

”În primul rând, ei nu au fost agresivi de niciun fel. Se vede și pe înregistrările video, pe care ei le-au vizionat cu ocazia audierii și împreună cu anchetatorii. Au fost atacați fără niciun motiv rezonabil. După această primă încăierare s-au calmat și apoi a urmat atacul cu cuțit, în urma căruia, doi au fost răniți mai grav, dar și ceilalți au fost răniți, pentru că a avut loc acolo o bătaie generală, practic au fost atacați de tot localul”, a declarat avocatul Bogdan Botea.

Deși scandalul pare să fi fost spontan, ceea ce a urmat ar fi greu de imaginat și acum. Martorii din dosar ar fi declarat că sportivii au escaladat efectiv gardul care împrejmuia terasa, însă au fost vânați în continuare, în stradă, fără ca nimeni să intervină.

”Sunt 8 camere video care au văzut din unghiuri diferite tot ce s-a întâmplat, în acest moment încă se mai lucrează la identificarea persoanelor care au participat la aceste acte de violență. Ei au scăpat escaladând efectiv gardul localului și au fost vânați efectiv și în stradă”, a explicat Botea.

Sursele, citate de realitateadebraila.net, spun că localul, unde s-a produs tragedia, ar fi semnat de puțin timp un contract cu o firmă de pază care aparține unei cunoștințe a lui Dasaev. Întrebat dacă victimele i-au acuzat pe agenții de pază, Bogdan Botea a răspuns: ”Unul din sportivi a declarat acest lucru și se pare că așa este, ar fi fost lovit și de unul din agenții de pază”.

Deși nu a intrat în posesia înregistrărilor, avocatul sportivilor spune că imaginile sunt concludente, iar în baza lor se poate face o reconstituire, care să facă lumină în acest caz.

”În zona unde s-a lovit cu cuțitul nu există camere video, pentru că este chiar la intrarea în toaletă, dar mișcarea persoanelor în local este vizibilă și poate fi reconstituită, pentru ca Bowie purta o șapcă florescentă și se vede momentul în care este atacat și de cine este atacat. Deci pot fi excluși suspecți care, probabil vor încerca să ia asupra lor aceste fapte, ca să-l salveze pe suspect”, a adăugat avocatul.

 

Cine răspunde pentru greșelile de procedură? La trei zile de la atac, un singur suspect se află în custodie, pentru că, așa cum declara și procurorul, acesta s-a predat!

 

Șapte, sau opt suspecți, rămân încă în liberatate după atacul de la Music Pub. Greșelile de procedură și lejeritatea, cu care s-au mișcat forțele de ordine, ar trebui sancționată.

Nu a fost gasită arma crimei. Localul a fost lăsat neasigurat și în opinia mea s-au pierdut probe biologice importante, din cauză ca nu au fost identificați imediat și urmăriți imediat, cei implicați. În primul rând Poliția trebuia să aibă totuși o mașină în apropiere. Polițiștii criminaliști trebuiau să izoleze imediat localul. Ei spun că au făcut cercetări la fața locului și sunt de acord cu acest lucru, dar la două trei ore, deja localul era deschis, putea să intre oricine în local la acea oră”, a atras atenția Bogdan Botea.

Reacția lentă cu care s-au mișcat cei responsabili de identificarea și localizarea atacatorilor pune în pericol desfășurarea anchetei. Întrebat despre hainele pe care le purta Dasaev în noaptea atacului, avocatul sportivilor a declarat: ”Nu, se pare că această probă a fost pierdută. Era important, s-au ridicat probe ADN după hainele tuturor persoanelor participante, mai puțin această probă, care era esențială, pentru că îl plasa pe suspect lângă Bowie”.

 

Al doilea suspect a fost audiat, din declarațiile avocatului Bogdan Botea, însă acesta nu a fost reținut.

 

Avocatul Bogdan Botea a cerut măsuri de protecție pentru sportivi, atât la domiciliul acestora, cât și pentru deplasarea la instanță. Din primele informații, se pare că trei sportivi americani au cerut să plece înapoi acasă. Doi dintre aceștia au fost răniți grav în atacul petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică.

”Dimineață am solicitat ca toate persoanele implicate să fie declarate persoane vulnerabile, să li se asigure protecție. Atât la domiciliu, cât si de la domiciliu la instanță, dacă va fi cazul. Aseară am luat legătura cu unul dintre ei, nu i s-a aigurat niciun fel de pază. Am pătruns în spital fără niciun fel de probleme și ei se simt în pericol și în acest moment. Am solicitat Parchetului General, oficial, să preia acest dosar, pe baza dispozițiilor procedurale, pentru a continua urmărirea penală în acest caz”, a declarat avocatul.

Bogdan Botea a atras atenția asupra faptului ca acest dosar nu are la bază o simplă încăieraie între tineri, ci este o dovadă clară asupra crimei organizate din Brăila.

”Problema este că în acest dosar, nu este vorba despre o simplă încăierare într-un local. Este vorba despre materializarea crimei organizate in acest oraș! Nu este vorba despre o bătaie între persoane oarecare. Este vorba de crimă organizată!”, a atras atenția Bogdan Botea.

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry