Curtea de Conturi, în contractele de salubrizare! Unele societăți nu respectă contractul

Curtea de Conturi, în contractele de salubrizare! Unele societăți nu respectă contractul

 

 

Societatea de salubrizare RER se află în proces cu Primăria Municipiului Brăila, tocmai pentru că la vremea semnării contractului, societatea a fost de acord să plătească redevență administrației locale pe cifra de afaceri a firmei și nu pe activitatea derulată doar în folosul brăilenilor. Asta înseamnă că societățile de salubrizare, care au semnat același contract cu administrația, plătesc redevență către Primărie din orice activitate prestată, chiar dacă ea nu se desfășoară pe raza municipiului Brăila.

În ciuda procesului aflat în desfășurare, RER și-a continuat activitatea de salubrizare în Brăila, însă a refuzat să semneze orice act adițional la contract, până la decizia instanței.

Consilierul liberal Adrian Tabarac a atras atenția asupra faptului că procesul cu RER poate crea un precedent negativ către celelalte firme de salubrizare care își respectă contractul și își plătesc redevențele.

”Această societate nu dorește să respecte contractul. Ce exemplu dăm noi, către celelalte societăți, care își desfășoară activitatea fără probleme, sunt la timp cu redevența, semnează actele adiționale și nu încalcă contractul cu administrația locală”, a atras atenția consilierul liberal Adrian Tabarac.

 

 

De cealaltă parte, primarul Marian Dragomir a explicat că aceste contracte au fost semnate cu mulți ani înainte, iar firmele respective au știu ce riscă în condițiile în care și-au dorit să-și extindă afacerea și în alte localități.

Ele au plătit redevența conform sumelor încasate de la municipalitate, doar pentru serviciul de salubritate din municipiul Brăila. Societățile au refuzat să plătească această redevență pentru salubrizarea făcută în alte orașe, sau pentru alte activități comerciale și economice care nu au avut legătură cu Primăria Municipiului Brăila. Dar, pentru că în contractul de delegare scria că se plătește x% din cifra de afaceri a societății, Curtea de Conturi a impus ca Primăria să recupereze acea sumă(…) Teoretic, putem să dăm dreptate societăților, spunând că nu au de ce să plătească redevență, pentru activitatea desfășurată în alt oraș, municipiului Brăila, dar pe de altă parte, acesta este conținutul contractului”, a declarat primarul Marian Dragomir.

Declarațiile complete în video

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry