Danaila: “Dam facilitati investitorilor, pentru ca ei sa poata sa dea salarii mai mari”

Danaila: “Dam facilitati investitorilor, pentru ca ei sa poata sa dea salarii mai mari”

 

Liberalii braileni sunt nemultumiti de faptul ca administratia locala nu isi da interesul pentru atragerea de investitori si implicit crearea de locuri de munca. Presedintele PNL, Alexandru Danaila a tras un semnal de alarma, in cadrul ultimei conferinte de presa, asupra taxelor si impozitelor pe care administratia le percepe de la investitori.

“Am citit raportul de activitate care a fost inmanat consilierilor in sedinta trecuta. Si am vazut la inceputul acestui raport, primarul prezinta starea economica a municipiului Braila. In prezentarea lui enumera patru, sau cinci societati, cele mai reprezentative, care aduc un plus judetului, municipiului si care au o cifra de afaceri mare, multi angajati. Printre aceste firme se numara si firma lui Florin Cirligea. Intrebarea, dupa ce am discutat cu Florin despre asta, era daca mediul de afaceri a fost ajutat in vreun fel, pentru ca el are una din cele mai mari firme. Deci noi am cerut, cum pot angajatorii sa mareasca salariile, cand noi am cerut facilitati pentru cei care fac productie, pentru cei care deschid facilitati, noi am cerut lucrurile astea si primarul le-a respins. Daca vii azi si faci investitii in Braila ai niste costuri, pe care le platesti la primarie. Primaria nu ar trebui sa fie interesata in prima faza ca tu vii si te asezi aici pe un teren liber. Nu este important pentru primarie sa incaseze taxa de autorizatie de construire, sa incaseze impozitul din teren, cu un an de zile inainte. Pentru primarie important este sa vina o facilitate in Braila care sa produca pe termen mediu si lung. Pentru ca primaria nu poate sa gandesca ca un cetatean care isi face un plan de afaceri pe 5, 10 ani de zile, primaria isi face un plan de afaceri pe 20, 30 de ani”, a declarat presedintele PNL Braila.

 

 

Danaila considera ca ar fi mult mai bine pentru economia judetului daca taxele platite de investitori ar beneficia de o relaxare, fie ca e vorba de subventii, ori de micsorarea acestora, astfel incat, in Braila sa vina cat mai multi investitori.

 “Dar noi am propus chestiunile astea. Dam facilitati investitorilor, pentru ca ei sa poata sa dea salarii mai mari. Daca pentru fiecare angajat, pentru fiecare loc de munca din municipiul Braila, primaria ar putea sa subventioneze, sa sprijine sa ajute intr-un fel sau altul societatea respectiva, cu siguranta ar putea sa dea salarii mai mari angajatilor. Dar primarul a respins cand noi am propus, la Consiliul Judetean s-a respins cand noi am propus. Pentru fiecare angajat noi trebuie sa dam cate o subventie, cate un ajutor. La fel cum bugetarii iau bani din buget asa si bugetul poate incasa mai putin, castigand din volum. De ce sa tragem pe un singur investitor, sau pe doi investitori, sa luam tot ce putem de la ei, in loc sa avem 50, sa luam de la fiecare mai putin si suma totala oricum ar fi mai mare”, a adaugat liberalul.

In consecinta, primarul Marian Dragomir a declarat ca exista astfel de facilitati, care au fost aprobate in Consiliul Local, doar ca nu toate firmele au fost interesate sa beneficieze de ele.

“Este o schema de minimis aprobata de consiliul local cu facilitati care nu a fost niciodata accesata de societatea domnului respectiv. In functie de numarul locurilor de munca si valoarea investitiilor, societatile primesc facilitati de la primarie”, a declarat Marian Dragomir, primarul municipiului Braila.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry