Doi ofertanți participă la licitația privind finalizarea Bazinului de înot olimpic, din Brăila!

Licitația a fost deschisă până la data de 2 octombrie 2024. În cursă au intrat doi ofertanți, care au trecut de evaluarea tehnică, în prezent fiind evaluați financiar. Urmează deliberarea și atribuirea contractului. Criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate preț.

Pentru proiectul – Execuție lucrari pentru obiectivul de Investiții FINALIZARE LUCRARI REST DE EXECUTAT – Bazin de înot olimpic, Aleea Parcului, nr. 7A, municipiul Brăila, județul Brăila – Valoarea estimată este de 25.058.476,48 lei, fără TVA.

O pondere mare în atribuirea contractului o are perioada de garanție. Compania Națională de Investiții speră să primească de la ofertanți un termen de 60 de luni.

Cei doi ofertanți sunt:

  1. Ofertant unic : CONSTRUCTII ERBASU
    – CONSTRUCTII ERBASU – Ofertant (leader)
    – G.I.S.SYSTEM SECURITY – Subcontractant
    – SC CONECO ROMANIA SRL – Subcontractant
    – SCHINDLER ROMANIA S.R.L. – Subcontractant

  1. Asociere : BAICULESCU CONSTRUCT (Leader),MONTIN,PROMOTAS S.R.L.,MEDROMTEHNOLOGY
    – BAICULESCU CONSTRUCT – Ofertant (leader)
    – MONTIN – Ofertant
    – PROMOTAS S.R.L. – Ofertant
    – MEDROMTEHNOLOGY – Ofertant
    – PREMIUM LIFT DISTRIBUTION – Subcontractant

Să ne aducem aminte… Ce se întâmplă cu bazinul olimpic de la Brăila? Pe unde calcă unii, nici iarba nu mai crește!

Bazinul olimpic de înot de la Brăila a fost contractat în 2011, iar lucrările au fost demarate în 2015.

Proiectul realizării Bazinului Olimpic de Înot de la Brăila are o valoare de aproximativ 36 milioane lei şi face parte din Programul naţional de construcţii de interes public – subprogramul bazine de înot, finanţarea fiind asigurată de Compania Naţională de Investiţii (CNI).

Lucrările de construcţie la Bazinul Olimpic de Înot trebuiau realizate în baza unui contract încheiat de CNI cu antreprenorul general Midanne Invest Grup din Bucureşti, beneficiarul final fiind Primăria Brăila, iar termenul de finalizare a investiţiei fiind iunie 2016.

Noul complex sportiv este prevăzut cu o capacitate maximă de 800 de locuri şi trebuie să respecte toate standardele actuale impuse de forurile internaţionale de specialitate.

Pentru a se putea organiza aici competiţii internaţionale, bazinul olimpic de înot este proiectat să aibă o lungime de 50 metri, o lăţime de 25 metri, 10 culoare, fiecare cu lăţimea de 2,5 metri, şi o adâncime a apei de maximum 2 metri.

“Middane Invest Grup” SRL a ajuns să fie o firma controversată, abonată la bani publici, având numeroase contracte cu statul român, unele dintre ele fiind subiecte care au ținut prima pagină a ziarelor din Cluj si București.

În septembrie 2020, pe vremea când era prim-ministru, Ludovic Orban a vizitat Bazinul Olimpic de Înot de la Brăila. La acea dată, constructorul spunea că sunt ”pe ultima sută de metri”. Au trecut 4 ani de la acea vizită.

În august 2021, ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a demarat procedura de reziliere a contractului privind construirea bazinului olimpic de înot din Brăila. CNI a notificat constructorul cu privire la rezilierea de drept a contractului încheiat în anul 2011. Ulterior, au fost parcurse toate etapele în vederea preluării şantierului, stabilirea restului de executat şi demararea unei NOI PROCEDURI de achiziţie publică în vederea finalizării obiectivului de investiţii.

Primăria Brăila a alocat de la bugetul local pentru construcţia în municipiu a unui bazin olimpic de înot la standarde internaţionale 2,1 milioane de euro din totalul de 8 milioane de euro, cât înseamnă întregul contract încheiat de Compania Naţională de Investiţii pentru această investiţie.


CNI a încercat toate variantele posibile! Nicio firmă nu se leagă la cap cu 2%!

Prima procedură de achiziție a fost publicată în SICAP în data 16.06.2022 și a fost anulată ca urmare a faptului că nu s-a înscris niciun ofertant. A urmat o a doua procedură care, deși a existat un ofertant, a fost anulată în data de 27.10.2022, oferta fiind declarată ”inacceptabilă și/sau neconformă”.

La data de 02.11.2022, CNI a demarat a treia procedură de achiziție publică. Aceasta a fost anulată administrativ deoarece la data limită de depunere a ofertelor nu exista niciun operator economic dornic să finalizeze cei 2% rămași din proiect.

Văzând că nu există șanse reale de finalizare a unei licitații publice, CNI a mai încercat o variantă – Negocierea fără publicare prealabilă – conform art. 104 din Legea 98/2016.

”Astfel, la procedura Negocierea fără publicare prealabilă  din data de 12.02.2023 nu a depus ofertă niciun operator economic, motiv pentru care și această procedură a fost ANULATĂ” – a transmis Compania Națională de Investiții, pentru Jurnalul de Brăila.

După toate aceste proceduri, CNI a transmis documentația aferentă obiectivului de investiții către departamentul tehnic, în vederea reanalizării, cu speranța că forma finală, care va ajunge din nou la Serviciul de Achiziții, să fie mai atractivă pentru operatorii economici. De aici se vor relua apoi procedurile de achiziție publică.

”Precizăm că la acest moment, CNI SA întreprinde toate demersurile în vederea realizării obiectivului de investiții astfel încât acesta să fie predat cât mai curând beneficiarului”, a transmis Compania Națională de Investiții.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry