EXCLUSIVITATE! Șeful ATI Brăila, dr. Soare Mihai, a vorbit despre efectele pandemiei asupra sistemului medical: ”Clar, avem nevoie de mai mult personal!”

Dr. Soare Mihai, șeful secției Anestezie -Terapie Intensivă, din Spitalul Județean de Urgență Brăila, a vorbit, pentru prima dată de la începutul pandemiei, despre schimbările care s-au produs în ceea ce privește actul medical, dar și despre efectul pe care această criză l-a avut asupra personalului medical.

Confruntați cu o lipsă acută de personal, la nivel național, dr. Soare Mihai spune că a reușit, cu ajutorul Consiliului Județean și al DSP Brăila, să încadreze un medic tânăr, în echipa pe care o conduce.

Reamintim faptul că Brăila este unul din puținele județe care oferă locuință de serviciu, în apartamente noi și moderne, pentru cadrele medicale care aleg să profeseze aici.

Am făcut față cu greu, am trecut printr-o perioadă dificilă, epuizantă, atât fizic cât și psihic. Personalul medical al secției A.T.I a fost și este în continuare suprasolicitat. Medicii efectuează un număr mare de gărzi lunar, în acest moment pe secția A.T.I. Covid, gărzile fiind asigurate de către patru medici specialiști.

În total, secția A.T.I are angajați șase medici, dintre care doi medici sunt pensionari și nu pot lucra în A.T.I Covid, 28 de asistenți, 12 infirmiere și 2 brancardieri.

Numărul de paturi A.T.I Covid a fost suplimentat, de la începutul pandemiei, de la 8 la 12 paturi. Clar avem nevoie de mai mult personal. Cu sprijinul direcției și al Consiliului Județean am reușit să aducem în anul 2020 un medic specialist tânăr, care ne-a ajutat foarte mult. Ne dorim să atragem cât mai mulți medici A.T.I, însă deficitul există în toată țara și în special în orașele de provincie, a declarat dr. Soare Mihai.

Dr. Soare Mihai: ”Rata de supraviețuire depinde foarte mult de vârsta pacienților dar și de comorbiditățile lor!”

Noua secție Anestezie -Terapie Intensivă a fost modernizată și dotată cu echipamente performante în 2017. Valoarea totală a investiției a fost de 13.998.000 lei din care dotările au costat 7,4 milioane lei, iar construirea clădirii propriu-zise, 6,5 milioane lei.

Singurul lucru bun, în această perioadă, pentru A.T.I Brăila a fost că secția era pregătită, din punct de vedere logistic și al aparaturii moderne, pentru a face față unei crize medicale.

Secția A.T.I este una dintre cele mai moderne din țară, ajutați de conducerea spitalului și de Consiliul Județean, permanent s-au făcut achiziții utile desfășurării actului medical complex. Ne dorim cu toții să depășim cât mai repede această perioadă apăsătoare”, a declarat șeful secției Anestezie -Terapie Intensivă.

De la începutul pandemiei, 11402 brăileni au fost confirmați cu noul coronavirus. Dintre aceștia, 2262 s-au vindecat în spitalele din Brăila. O parte dintre ei au trecut pragul secției A.T.I. În funcție de vârstă și comorbidități cei mai mulți au reușit să se vindece cu ajutorul medicilor și să ducă mai departe o viață normală.

Ne-am confruntat cu un număr mare de pacienți, infectați cu SARS COV 2, în formă severă. Rata de supraviețuire depinde foarte mult de vârsta pacienților dar și de comorbiditățile lor. Tot personalul A.T.I este intens implicat în această luptă grea”, a declarat dr. Soare Mihai.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry