Inchisoare cu suspendare si un avertisment, in megadosarul de coruptie din invatamant

Inchisoare cu suspendare si un avertisment, in megadosarul de coruptie din invatamant

 

 

Instanta i-a achitat pe majoritatea profesorilor si inspectorilor inculpati in megadosarul de coruptie.

Iulian Danielescu, fost sef al Inspectoratului Scolar Judetean Braila, a scapat “basma curata” alaturi de alti cinci inspectori. Inculpatii erau acuzati printre altele de luare de mita si abuz in serviciu.

Totusi, instanta a hotarat ca dovezile prezentate de procurori ii incrimineaza pe Adrian Simion, fost inspector de limba romana si Petre Purcarea, profesor din judetul Constanta. Cei doi s-au ales cu 2 ani si 10 luni de inchisoare cu suspendare, respectiv 2 ani si 2 luni de inchisoare, tot  cu suspendare, pentru luare de mita.

In cazul elevei B.Andrada Bianca, pusa sub acuzare pentru uz de fals, judecatorii au decis sa ii aplice doar un avertisment. Tanara a beneficiat de o “modificare” a notei la purtare, care o impiedica sa treaca clasa, nota care a fost initial redusa, din cauza numarului mare de absente al elevei.

Printre profesorii care au fost inculpati in dosar se numara: Dragos Mircea Dumitru, consilier superior in cadrul Ministerului Educatiei Nationale – instigare la abuz in serviciu, Adrian Simion, fost inspector de limba romana – abuz in serviciu, luare de mita si instigare la abuz in serviciu, Veronica Picus, inspector la disciplina informatica – abuz in serviciu, Constantin Ciprian Mandreanu, consilier juridic al ISJ Braila – abuz in serviciu, Petrica Plopeanu, profesor de limba romana la Liceul Teoretic “Panait Cerna”  – abuz in serviciu, Carmen Lacramioara Aldea, profesor de limba romana la Liceul Pedagogic “D. P. Perpessicius” – abuz in serviciu, Madalina Stefania Mocanu, profesor de limba engleza la Liceul de Arte “Haricela Darclee” – abuz in serviciu.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry