Incompetență sau rea-voință? Primar, tată de deputat, refuză implementarea operatorului unic! Fiul – șef peste primarii PNL din Brăila!  

  • Aroganța lui Popa Radu îl poate costa 30 de milioane de euro! Are Cireșu bani?

După ani de zile în care județul Brăila s-a luptat cu implementarea operatorului unic, un primar(și nu orice primar – tatăl deputatului Popa Alexandru – șef pe tot județul al liberalilor brăileni) se opune acum implementării proiectului în comuna Cireșu, pe care încă o conduce.

Motivul nu este clar, dar cu siguranță trebuie să existe unele ”avantaje” pe care Popa Radu le are în considerare atunci când pune în pericol un proiect european care afectează toți locuitorii județului Brăila, chiar și membri ai Partidului Național Liberal.

După ce au cheltuit sume colosale pentru a ”spăla” imaginea tânărului deputat, în 2020, transformându-l din petrecăreț cu antecedente prin discoteci, în tânăr antreprenor cu un viitor strălucit și perspective în atragerea fondurilor europene, ne este greu să credem că familia Popa, de la Cireșu, nu știe care sunt consecințele neimplementării acestui proiect.

Toate unitățile administrativ-teritoriale din județul Brăila – de la municipiu și orașe, la comune – au colaborat cu RER, potrivit obligațiilor care le revin prin aderarea la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “ECO”, cu o singură excepție -Comuna Cireșu – deși face parte din asociație și, mai mult decât atât, a plătit cotizația de membru(din banii locuitorilor comunei), nu vrea să audă de operatorul unic.

Acum, trecând peste interesele pe care le are sau nu familia Popa în implementarea proiectului, rămâne mesajul pe care îl transmite în acest fel președintele Partidului Național Liberal celorlalți primari PNL: Popa Radu e tată de deputat și poate să facă ce vrea?

De ce nu ar renunța toți primarii PNL la acest proiect? De ce în județele conduse de PNL proiectul a fost implementat cu succes? Ăia sunt proști sau nu au fiul deputat?

Care este mesajul cu care ne dorim intrarea în Schengen? Că aruncăm gunoiul pe câmp și îi dăm foc? Că nu ne dorim operator unic? Că toți ne-am dori să avem un fiu deputat și să facem ce vrem, când vrem? Sau că nu înțelegem noțiuni minime de implementare a unui proiect european și cheltuim fără cap banii din bugetul comunei pe care o păstorim?

“Au colaborat și și-au respectat obligațiile cam toate unitățile administrativ-teritoriale, excepție face doar Primăria Cireșu. Acolo, am insistat, dar, din păcate, domnul primar nu a vrut să colaboreze în niciun fel. Dânsul avea obligația să desemneze o persoană care să ne însoțească la împărțirea sarcinilor și la colectare… Mă rog, dânsul a zis că nu e de acord cu acest sistem integrat al deșeurilor și că nu-l interesează. Nu știu ce se va întâmpla… Noi avem prinsă comuna Cireșu în programul de colectare, recipienții sunt în curte la dânsul. Noi i-am făcut informare cu programul de colectare, ca la toate comunele, am așteptat să ne confirme, să informeze cetățenii, pentru că este obligația lui”,

a declarat Liviu Mocanu, directorul societății RER SUD.

Conducerea operatorului unic spune că este un caz singular în țară și nu s-au mai confruntat cu oameni care să încurce în așa fel un proiect european.

Iulian Chiriac, președintele Consiliului Județean, a anunțat faptul că Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “ECO” va informa Ministerul Fondurilor Europene cu privire la situație, ținând cont că este vorba despre bani europeni, dar și Garda de Mediu.

“Riscă să plătească toate sumele pentru că este un proiect european și trebuie implementat corespunzător. Să vedem cu acel gunoi… Vin extratereștrii să-l ia? Este un epicentru al civilizației și poate are o metodă mai nouă… Acest proiect a fost asumat de toată lumea, inclusiv de Cireșu, când dânsul era primar. Am ajuns în această situație, este decizia personală a primarului, dar vom acționa conform legii”,

a menționat Chiriac.

Întrebarea este dacă amenzile pe care le vor primi locuitorii comunei Cireșu, care vor arunca gunoiul pe islaz, o vor plăti ei sau i-o vor lăsa în gard primarului Popa Radu?

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry