Masca OBLIGATORIE în municipiul Brăila și alte 13 localități! Hotărârea luată la nivelul CJSU intră în vigoare de mâine, 13 octombrie!

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila

HOTĂRĂŞTE :

Art. 1. Se instituie obligativitatea purtării permanente a măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în următoarele localități în care incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile depășește 1,5 cazuri/1.000 de locuitori: municipiul Brăila (1,59), satul Berteștii de Jos (2,31), satul Chichinețu (2,34), satul Batogu (1,57), satul Vultureni (1,68), satul Frecăței (2,81), satul Drogu (2,39), satul Gulianca (2,53), satul Cotu Lung (4,52), satul Muchea (2,7), satul Căldărușa (4,95), satul Tudor Vladimirescu (2,11), satul Baldovinești (1,6), satul Zăvoaia (1,71), în perioada 13.10.2020 – 26.10.2020.

Art. 2. Pentru localitățile menționate la art. 1 se aplică următoarele restricții, în perioada 13.10.2020 – 26.10.2020:

(1) pentru organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte: numărul maxim de participanţi în spații închise va fi de 25 persoane și în spații deschise va fi de 50 persoane;

(2) activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor: programul de lucru este stabilit între orele 6.00 – 23.00, ultima comandă se ia la ora 22.00; participarea a maximum 4 persoane la o masă dacă sunt din familii diferite;

(3) activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc se desfășoară între orele 6.00 – 23.00;

(4) la evenimentele organizate de instituțiile publice în spații deschise se vor respecta regulile de distanțare fizică de protecție sanitară stabilite în condițiile legii.

Art. 3. (1) Unitățile administrativ-teritoriale din județul Brăila vor aduce la cunoștința Instituției Prefectului, până cel mai târziu în data de 14.10.2020, toate evenimentele culturale și publice organizate la nivelul acestora până la 31.12.2020.

 (2) Pentru orice alte evenimente organizate ad-hoc la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Brăila, acestea vor înștiința Instituția Prefectului de îndată ce se ia cunoștință de data/perioada organizării lor.

 (3) Comitetele locale pentru situații de urgență vor întocmi planuri de măsuri pentru aceste evenimente și le vor transmite instituției prefectului pentru a fi analizate în C.J.S.U. cu cel puțin trei zile înainte de producerea acestora.

Art. 4. Toate instituțiile publice și private, precum și operatorii economici care își desfășoară activitatea în localitățile menționate la art. 1 își vor desfășura activitatea  prin organizarea programului de lucru în regim de muncă la domiciliu/telemuncă, iar în cazul în care acest lucru nu este posibil, se recomandă decalarea programului de lucru.

Art. 5. Respectarea aplicării măsurilor prevăzute la art. 1, 2 și 4 din prezenta hotărâre se urmărește de către structurile Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratul Teritorial de Muncă Brăila, Direcția de Sănătate Publică Brăila, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Brăila și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Brăila.

Art. 6. Prin grija Secretariatului Tehnic Permanent, prezenta hotărâre va fi comunicată instituţiilor implicate şi va fi postată pentru o perioadă de 30 de zile pe site-ul Instituţiei Prefectului – Județul Brăila, http://br.prefectura.mai.gov.ro.

PREŞEDINTELE COMITETULUI JUDEŢEAN PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ BRĂILA

PREFECT, SUBPREFECT – Simona DRĂGHINCESCU

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry