Pericolul din școlile din județ: costul standard pe elev și lipsa de tineri din învâțământ

Pericolul din școlile din județ: costul standard pe elev și lipsa de tineri din învâțământ

 

 

O delegație formată din 15 profesori de la Brăila participă azi la pichetarea Guvernului. Printre solicitările celor care intră în grevă japoneză se numără finalizarea până la sfârșitul lunii martie a celor 3 legi ale educației promise de guvernul Dăncilă.

Suntem legați de ceea ce se numește costul standard pe elev. În condițiile în care demografia este în scădere, sigur că da, numărul copiilor este în scădere. Nivelul de finanțare al unităților de învățământ pe un cost standard care este total lipsit de acoperirea integrală a nevoilor unei unități de învățământ, fac ca foarte multe unități să nu facă față” a declarat Valeriu Partene, liderul SIB, în fața prefectului județului Brăila.

Liderul de sindicat a dat ca exemplu de subfinanțare, din cauza numărului mic de elevi, școlile din comunele Racovița, Frecăței, Scorțaru Nou, aceste școli au între 106 și 113 elevi.

Partenie a spus că în județul Brăila media de vârstă a cadrelor didactice care predau este în jurul vârstei de 50 de ani, iar în aceste condiții nivelul de salarizare este unul ridicat, datorită vechimei și a gradelor didactice pe care aceștia le au.

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry