Piețe volante pentru producători, în fiecare județ! Moise(PSD): ”Oferim fermierilor și producătorilor sprijinul de care au nevoie, iar consumatorilor români acces la produse proaspete, de calitate.”

•        Începând cu 1 martie se vor organiza piețe volante la fiecare sfârșit de săptămână, în curtea MADR.
•        MADR a prezentat si aplicația CPAC, în care vor fi incluse și piețele agroalimentare românești.

Secretarul de stat, Sorin Moise, a participat la întâlnirea cu administratorii piețelor din România, organizată la sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, pentru a identifica împreună soluții în vederea creșterii accesului producătorilor în piețe, astfel încât românii să aibă la dispoziție o gamă cât mai variată de produse agroalimentare produse pe plan local.

Ministerul Agriculturii a făcut apel la implicarea administratorilor piețelor pentru a pune la dispoziția producătorilor agricoli autentici suficiente spații de vânzare destinate acestora, unde să-și poată valorifica producția. Reprezentanții Asociației Administratorilor de Piețe din Romania și-au exprimat întreaga disponibilitate în găsirea unor soluții concrete prin care producătorii locali să își poată desface produsele în piețe.

”Ne dorim să întărim colaborarea cu toate instituțiile publice, cu reprezentanții unităților administrativ-teritoriale, cu asociațiile de  producători, fermieri, procesatori, pentru a sprijini puternic producția românească. Prin programele pe care le derulăm la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale urmărim să oferim fermierilor și producătorilor sprijinul de care au nevoie, iar consumatorilor români acces la produse proaspete și de calitate”,

a declarat secretarul de stat PSD Sorin Moise.

Printre temele de interes pentru administratorii piețelor s-au numărat și cele care vizează modificarea legislației pentru aprobarea unui cod CAEN unic pentru activitatea desfășurată de către piețe, identificarea unor surse de finanțare pe care piețele agroalimentare le pot accesa și reducerea tarifelor pentru spațiile destinate cooperativelor cu 50%.

De asemenea, ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a transmis tuturor președinților de Consilii Județene și primarilor de orașe și municipii o adresă prin care le solicită sprijinul pentru identificarea unor spații care pot fi transformate în piețe volante, organizate în fiecare sfârșit de săptămână, astfel încât producătorii autentici să aibă unde să își valorifice producția.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry