Hotelurile din Brăila au oferit cazare gratuită mamelor cu copii mici
Astăzi, la ora 12.00, în centrele puse la dispoziție de administrația locală și județeană, erau 106 persoane refugiate din Ucraina, după cum urmează:
- 20 persoane UAT Unirea
- 20 persoane UAT Viziru
- 7 persoane UAT Măxineni
- 26 persoane Hotel Sport
- 12 persoane Cămin Diaconia
- 10 persoane Hotel Triumph
- 11 persoane Grand Hotel Orient
Este posibil ca în această seară să mai ajungă încă 45 de persoane în Brăila care ar putea merge către UAT Șuțești. Dintre acestea 10 persoane ar urma să fie găzduite de UAT Măxineni, în localitatea Latinu.
Numărul refugiaților ucraineni pe raza județului Brăila este în continuă schimbare pentru că majoritatea sunt în tranzit și opresc aici doar pentru a se odihni.
La fel și numărul refugiaților care sunt așteptați în Brăila nu este clar, pentru că mulți dintre ei își schimbă traseul odată ajunși în vamă, în funcție de destinația lor finală.
Cert este că primarii din județul Brăila s-au mobilizat exemplar în această perioadă. Comunele Viziru, Unirea, Măxineni, Șuțești și Siliștea sunt doar câteva dintre cele care și-au dat interesul ca refugiații să aibă condiții excelente de ședere.
Cetățenii ucraineni, care se află în Brăila, pot beneficia de îmbrăcăminte, hrană, produse de igienă, jucării, etc. din donațiile brăilenilor, dacă se prezintă la unul din centrele de donații amenajate de Primăria municipiului Brăila, cu un act de identitate.
În contextul conflictului militar din Ucraina, autoritățile locale solicită brăilenilor care găzduiesc refugiați ucraineni să informeze cu privire la acest lucru Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, la numărul de telefon 0731/232.773. Pe baza acestor informații, autoritățile locale vor putea asigura familiilor de refugiați ucraineni servicii medicale, psihologice, religioase, sociale, traducători de limbă rusă și ucraineană precum și consultanță cu privire la procesul de imigrare.