Primul dosar penal pentru ”coruperea alegătorilor”! La Cireșu un bărbat transporta persoane într-o altă localitate pentru a vota pe listele suplimentare!

De la începutul procesului electoral au fost înregistrate 10 sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral.

Dintre acestea, unul nu se confirmă, șapte sunt în curs de verificare, iar pentru două au fost întocmite dosare penale.

În această dimineață, la ora 09:30, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că la o secție de votare de pe raza municipiului, o femeie ar fi introdus în urnă două buletine de vot ștampilate, ambele pentru Senat.

În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că un membru al comisiei ar fi înmânat alegatoarei două buletine de vot, pe care aceasta le-a ștampilat și le-a introdus în urnă.

În cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă la vot.

La ora 10:30, polițiștii au fost sesizați de către primarul unei localități, de pe raza județului Brăila, cu privire la faptul ca un bărbat ar transporta persoane într-o altă localitate pentru a vota pe listele suplimentare, oferindu-le bani în acest sens.

În cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de corupere a alegătorilor.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry