Sapte orase in sarbatoare! Braila a marcat Ziua Marinei Romane!

Sapte orase in sarbatoare! Braila a marcat Ziua Marinei Romane!

 

 

Ziua Marinei Romane este marcata anul acesta, in premiera, in sapte orase din tara – Constanta, Galati, Mangalia, Tulcea, Braila, Bucuresti si Cernavoda, manifestarile incheindu-se miercuri, la Constanta, cu cel mai mare spectacol naval al anului.

Ziua Marinei Romane a fost organizata pentru prima data in anul 1902, la Constanta, la data de 15 august, cu prilejul sarbatoririi Adormirii Maicii Domnului, protectoarea marinarilor, iar in anul 2009 aceasta zi a fost declarata sarbatoare nationala.

In Braila, manifestarile au inceput inca de sambata, 11 august, cu Ziua Portilor Deschise in porturile militare. Nave si de ambarcatiuni, armamente si echipamente militare si-au asteptat vizitatorii la Braila in zona falezei Dunarii, intre orele 10.00-13.00.

Astazi in schimb, marinarii si-au imbracat uniforma si ne-au invitat sa petrecem alaturi de ei, serband Ziua Marinei, inca de la primele ore ale diminetii. Militarii de la bordul navelor au arborat pavilionul, geacul si Marele Pavoaz, in acordurile Imnului National, urmat de cele 21 salve de tun, ca semn al salutului solemn, dupa care a urmat citirea Ordinului Comun al Ministrului Apararii Nationale, Ministrului Transporturilor si al Ministrului Administratiei si Internelor privind sarbatorirea Zilei Marinei Romane 2018.

In intervalul 10:15-10:30, un sobor de preoti a oficiat serviciul religios si a fost depusa o ancora de flori pe Dunare, in memoria eroilor marinari. Apoi, brailenii prezenti la manifestare au putut urmari parada navelor militare si civile.

Zeul Neptun, insotit de alaiul sau, a sosit la Braila pentru a deschide concursurile si jocurile marinaresti.

{os-gal-22}

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry