Consilierii liberali au reîncălzit ciorba electorală privind eliminarea apei de ploaie din facturile brăilenilor. Aceștia au depus un proiect de hotărâre în acest sens, fără a preciza sursa de finanțare, menționând doar faptul că Primăria ”are de unde”!
Surpriza a venit din partea primarului municipiului Brăila care a dat de pământ cu liberalii, pentru că i-au mințit pe brăileni și au pus mai presus de prețul apei, pentru care au strâns mii de semnături, plimbările la Bruxelles.
”Este clar că această măsură, cu care și noi toți de la PSD suntem de acord, privind eliminarea taxei pe apa de ploaie, este introdusă acum, cu doar câteva luni înainte de alegeri. Este clar o măsură populistă. În paralel, este adevărat că avem și un proces pe rol inițiat de mai mulți membri liberali, numai că, din păcate, instanța nu a putut să judece acest proces, ca urmare a faptului că domnii care au inițiat procesul respectiv au plecat în vacanță la Bruxelles și au transmis că nu se pot prezenta(…) Au solicitat instanței să amâne judecata până când se vor întoarce de la Bruxelles.
Am constatat încă o dată că cei care au fost inițiatori ai acțiunii în instanță au amânat judecata, lăsând interesul brăilenilor deoparte, ca urmare a faptului că trebuiau să plece la Bruxelles, la o întâlnire politică a PNL-ului. Nu am putut să nu remarc că din această delegație a făcut parte și eternul plimbăreț, Canciu Cătălin. Nu a ratat ocazia de a o lua cu el și pe adjuncta de la inspectorat, lăsând instituția câteva zile fără conducere și fără nicio persoană care să poată să fie împuternicită să semneze în acest sens”, a declarat primarul Marian Dragomir.
Incalificabil, gestul liberalilor brăileni, care au dus o întreagă campanie de strângere de semnături, pentru ca apoi, să nu se prezinte în fața instanței pentru a reprezenta miile de brăileni care le-au oferit încrederea. Sursele noastre spun că liberalii au motivat amânarea inclusiv prin lipsa de apărare, deși președintele PNL, deputatul Alexandru Popa, a mințit că-și va dona indemnizația de parlamentar pentru a plăti o firmă de avocatură.
Popa Alexandru, Bucălău Alexandru, Canciu Cătălin, Micu Alexandru, Bolovan Cici Mihaela, Ion Carmen, Ifrim Camelia și Radu Ștefănuț au transmis prin email cererea de amânare a cauzei, în procesul privind tariful apei potabile. Nu s-au putut prezenta în fața instanței pentru că au fost în vacanță, la Parlamentul European, în perioada 29 – 31 ianuarie 2024.
Dragomir: ”Dacă se introduce acest proiect pe ordinea de zi, retrageți proiectul din instanță sau este doar un joc politic, cu câteva luni înainte de alegeri?”
Întrebați de ce au așteptat patru ani pentru a depune acest proiect, liberalii, prin vocea consilierului Petrică Popa, au recunoscut că sunt doar jocuri politice pe care le practică de 6 ani.
”Vă rog să nu confundați banii Primăriei municipiului Brăila cu banii unei companii care aparține municipiului Brăila. O să așteptăm prima dată să se pronunțe instanța de judecată și apoi o să vă invităm la o discuție pentru a vedea din ce resurse se poate acoperi cheltuiala pe care o generează stația de epurare, pentru purificarea apei înainte de a fi deversată în Dunăre(…)
Avem un proces in instanță, inițiat de colegii dumneavoastră liberali. Întrebarea este următoarea: dacă se introduce acest proiect pe ordinea de zi, retrageți proiectul din instanță sau este doar un joc politic, cu câteva luni înainte de alegeri?”, a întrebat primarul Marian Dragomir.
Răspunsul a venit rapid din parte consilierului liberal Petrică Popa, care a recunoscut că este un joc politic pe care liberalii îl practică, fără succes, de 6 ani: ”Este un joc politic, început de la jumătatea mandatului dumneavoastră trecut, 2016-2020, împotriva taxelor puse pe apă, și pe apa de ploaie, și pe canalizare, total nefondate, din pix!”.
Edilul a declarat că, de cele mai multe ori, apa de ploaie se regăsește nejustificat în facturile brăilenilor, motiv pentru care i-a tras la răspundere pe specialiștii de la INMH care raportează greșit cantitățile de precipitații pe raza județului Brăila.
”Îmi pare foarte rău că ați fost nevoit să recunoașteți faptul că ați făcut un joc politic timp de șase ani de zile, pe care îl readuceți în prim plan de fiecare dată, cu câteva luni înainte de alegerile locale.
Ne aducem aminte de acea perioadă în care domnul Vasile Varga, membru PNL, a inițiat legislația la care faceți referire în acest proiect, era într-adevăr, așa cum spuneți dumneavoastră, în mandatul meu trecut. Au trecut 6 ani de zile în care v-ați jucat politic pentru ca, pe un subiect fierbinte, cu câteva luni înainte de alegeri, să mai reîncălziți un pic apa. Da, domnule consilier, este decizia dumneavoastră cât mai jucați politic, mai departe noi o să mergem pe o procedură absolut legală.
Să știți că și eu sunt foarte nemulțumit de raportările celor de la INMH, privind cantitatea de apă care cade în județul Brăila. Să știți că nici eu nu îi cred, că plouă atât! Dar, nu am ce face! Sunt documentele oficiale pe care ei le trimit. Nici mie nu îmi vine să cred că ploua atât la Brăila, cât raportează ei, în mod oficial!”, a declarat primarul Marian Dragomir.