VIDEO: Greva Braicar a paralizat orasul 5 zile! Vezi aici declaratiile sindicalistilor, ce risca soferii care protesteaza si pozitia primarului fata de “greva spontana”

VIDEO: Greva Braicar a paralizat orasul 5 zile! Vezi aici declaratiile sindicalistilor, ce risca soferii care protesteaza si pozitia primarului fata de “greva spontana”

 

 

Au trecut 5 zile de cand Braila este paralizata din punct de vedere al transportului in comun. In ciuda insistentelor si rugamintilor, pe care calatorii le-au adresat soferilor Braicar, acestia par neinduplecati in lupta pe care o continua, atat cu seful societatii, cat si cu administratia locala.

Liderii de sindicat au sustinut astazi o conferinta de presa, pledand pentru solidaritatea brailenilor, dar mentinand in continuare stationarea autobuzelor si a tramvaielor in depouri . Acestia au declarat ca nu vor renunta la proteste pana cand nu vor avea un document asumat, in care sa se precizeze clar solutionarea problemelor cu care se confrunta.

 

 

 

Liderii de sindicat au atras atentia asupra fluturaselor de salarii pe care societatea Braicar le-a pus la dispozitia mass-mediei locale, cu precizarea ca in acele sume erau incluse primele de sarbatori, ore suplimentare si alte sporuri, de care nu beneficiaza in mod egal fiecare angajat, in fiecare luna. Practic, acestia considera ca societatea a ales din toate veniturile inregistrate, sa le faca public doar pe cele care ar fi starnit revolta cetatenilor.

La protestul de azi au participat si doi consilieri liberali, care au stat de vorba cu soferii Braicar si cu liderii sindicatului, in incercarea de a gasi solutii, care sa repuna in miscare transportul in comun.

 

 

Marian Dragomir: “I-am asteptat o saptamana si jumatate sa discutam si nu au venit!(…) Eu raman in continuare deschis dialogului, doar dupa ce vor relua serviciul”

Primarul Municipiului Braila, Marian Dragomir a declarat pentru Jurnalul de Braila faptul ca municipalitatea si Consiliul Local nu pot negocia salariile societatii Braicar. Acesta a marturisit ca i-a asteptat pe sindicalisti sa revina la discutii, insa angajatii au ales o forma ilegala de protest, pentru a compromite atat imaginea societatii, cat si pe cea a primarului, tinand cont de faptul ca greva spontana a inceput cand edilul era plecat din tara.

“Eu am participat la prima discutie cu reprezentantii sindicatului Transloc si conducerea Braicar, in birou, la Primarie. Am stabilit clar care sunt doleantele care se pun in practica de catre Braicar si urma ca ei sa mearga la sediul societatii, pentru a reveni ulterior cu partea economica, dupa ce o verifica. Am asteptat o saptamana si jumatate si ulterior a trebuit sa plec in delegatie oficiala. Cand eram plecat in delegatie au declansat aceasta forma ilegala de protest, fara sa ma contacteze, sau sa doreasca sa discute cu mine. Primarul si Consiliul Local coordoneaza activitatea de investitii a societatii in autobuze noi, acorda facilitati fiscale cetatenilor municipiului Braila, precum elevi, studenti, pensionari, dar nu are atributii de negociere a salariilor. Eu am dorit sa fiu mediator, inca de la acel moment si i-am asteptat timp de o saptamana si jumatate sa revina, ca sa solutionam aceasta problema pe calea dialogului. Din pacate, au ales o modalitate de protest interzisa de instanta. Eu raman in continuare deschis dialogului, doar dupa ce vor relua serviciul. O pozitie de forta de genul acesta va genera inregistrarea unor pierderi pentru societatea Braicar, lucru pe care nu si-l doreste nimeni, nici macar sindicalistii”, a declarat Marian Dragomir.

 

Sandulescu: “Trebuie sa procedam si vom proceda la concedierea persoanei(…) Vom calcula prejudicii si le vom imputa celor vinovati!”

Conducerea societatii Braicar a marturisit ca a incercat prin mijloace de compromis rationale sa stabileasca un dialog cu sindicalistii, insa acestia au hotarat sa dea startul unui haos general in municipiu, prin blocarea transpotului in comun. In aceasta situatie, societatea se vede nevoita sa mearga pana la desfacerea contractelor de munca, a persoanelor care refuza sa-si desfasoare activitatea. Mai mult, seful Braicar, Cornel Sandulescu a declarat pentru Jurnalul de Braila faptul ca angajatilor raspunzatori de pierderile inregistrate de societate in aceasta perioada, li se vor imputa prejudiciile aduse societatii.

 

 

“Si astazi, si in zilele anterioare am incercat in discutiile directe cu cei care se afla in incetare ilegala a activitatii sa le explic ca ceea ce se intampla este ilegal si ca aceasta incetare atrage consecinte irecuperabile pentru societate. Din punct de vedere al incalcarii atributiilor de serviciu, prin neefectuarea activitatii, inseamna activitate nemotivata, la a treia asemenea situatie, conform prevederilor regulamentului de ordine interioara, trebuie sa procedam si vom proceda la concedierea persoanei, care are o asemenea situatie si vom calcula prejudicii si le vom imputa celor vinovati”, a declarat directorul societatii Braicar, Cornel Sanduescu.

 

{os-gal-8}

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry