Video: Greva continua!

Video: Greva continua!

 

 

Liberalii considera ca primarul ar trebui sa se intoarca urgent in Braila. Acestia i-au sustinut pe angajatii Braicar, in cadrul conferintei de presa, precizand faptul ca edilul ar trebui sa poarte inca o discutie cu reprezentantii sindicatului, astfel incat mijloacele de transport in comun sa isi reia activitatea.

“Oamenii au dorit sa vina, sa stea de vorba cu primarul: <Vrem sa vina intre noi!>. Faptul ca te ascunzi inseamna ca nu ai, sau nu vrei sa ai o solutie. Oamenii vor sa vina intre ei, cum a venit de atatea ori, cand a avut nevoie de ceva, sa vina si acum”, a declarat presedintele Organizatiei Municipale a PNL Braila, Adrian Tabarac.

Liberalii au condamnat pozitia luata de primarul Marian Dragomir, considerand ca prin amenintari, greva spontana va lua amploare si va fi mult mai greu de gestionat ulterior.

“Le-a transmis oamenilor de la Braicar, pentru ca eu am stat de vorba cu ei si mi-au spus ca sunt amenintati, ca aceste zile, fiind greva spontana, le vor fi taiate din salariu. Deci suplimentar, pe langa toate ofurile lor salariale, zilele de greva spontana le vor fi taiate din salariu(…)Eu consider ca aceasta criza nu ar fi aparut. Noi suntem tot timpul la tratare, hai sa prevenim. Daca primarul ar fi gandit, dar primarul nu a gandit cand a luat autobuzele. Exista solutii si acum. Cum e posibil ca un privat, care isi desfasura activitatea cu masini de aceeasi capacitate, sa scoata profit si toata lumea scotea profit. De cand a venit Braicarul, toata lumea merge in pierdere”, a intervenit presedintele liberalilor, Alexandru Danaila.

 

 

Intrebat daca considera ca la momentul actual, Braicar isi permie sa ofere angajatilor majorarea salariala pe care acestia o cer, Danaila a declarat: “Din acte, da. Dar situatia reala cine o cunoaste, inafara de primar binenteles. Primarul stie care e situatia reala. Daca am avea si noi acces la informatii, am sti. Noi facem aderse, chiar unii din consilieri nostri locali au fost sunati de cei care primesc adresele si li s-a spus: <da nu puteai sa vii sa ma intrebi, ce mai stau sa pierd timpul, sa scriu si adresa>. Asta a fost atitudinea unui director, fata de un consilier local, de-al nostru. Pai da-mi hartiile ca scrisul ramane”.

 

Marian Dragomir: “Dupa declararea grevei de avertisment de catre instanta ca fiind ilegala, consider ca este anormal refuzul de a iesi pe trasee(…) Primaria nu are atributii de negociere a salariilor in locul conducerii societatii.”

 

Aflat intr-o delegatie a Bancii Mondiale in Japonia, primarul Marian Dragomir a tinut sa intervina asupra problemei cu care se confrunta societatea Braicar, vazand situatia in care sunt pusi brailenii, care au asteptat ore in sir autobuzele, in statii.

“Eu respect dreptul legal al sindicatelor la manifestari. Dupa declararea grevei de avertisment de catre instanta ca fiind ilegala, consider ca este anormal refuzul de a iesi pe trasee. Aceasta atitudine nu este in interesul nimanui: nici al soferilor si nici al cetatenilor municipiului. Rolul Primariei este de a investi in mijloacele de transport ale societatii, lucru care s-a si intamplat: au fost alocate fonduri pentru 32 de autobuze noi si acum este in derulare o noua licitatie, pentru alte 5 autobuze de medie capacitate. In plus municipalitatea acorda subventii pentru transportul studentilor, al elevilor de liceu si scoli profesionale, dar si al pensionarilor cu venituri mici. Regret atitudinea nejustificata a unor soferi, care nemultumiti de criticile brainenilor au folosit cuvinte obscene la adresa acestora”, a declarat primarul municipiului Braila, Marian Dragomir.

In ceea ce priveste crearea unui operator unic, cum este societatea Braicar, social-democratul Marian Dragomir a atras atentia asupra faptului ca achizitionarea de autobuze electrice noi si tramvaie noi, pe fonduri europene, este conditionata de existenta operatorului unic de transport, pe teritoriul localitatii.

“Asa cum soferii au revendicari, si cetatenii mi-au semnalat multe aspecte pe care le consider necesare – Angajatii Braicar sa faca graficele astfel incat sa nu mai existe timpi exagerati de asteptare in trafic, sa nu mai circule pe aceeasi linie autobuzele unele dupa altele, sa nu le vorbeasca urat calatorilor si sa nu mai plece cand acestia ajung in statie alergand, sa nu mai ia bani de bilet la negru, etc. O pozitie radicala din partea angajatilor va genera aceeasi pozitie si din partea celorlalte parti. Dialogul bazat pe realitati economice, dupa reluarea activitatii, este singura solutie in aceasta situatie”, a declarat primarul Marian Dragomir.

 

 

Sindicalistii nu dau inapoi, greva poate sa tina si o luna de zile!

“Va rog sa il anuntati pe domnul primar ca nu plecam de aici, chiar o luna de zile. Suntem hotarati ca mai niciodata, pentru ca toti primarii, de la Revolutie incoace, cel putin au avut bunul simt sa vina aici, intre noi si sa ne vorbeasca(…) Chair daca e o luna de zile aici stam toti!”, a declarat unul din angajatii Braicar, pentru TV Braila.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry