“ZIUA Z” – descinderi in 28 de judete! Perchezitii domiciliare in Braila

“ZIUA Z” – descinderi in 28 de judete! Perchezitii domiciliare in Braila

 

 

Procurorii DIICOT efectueaza, miercuri dimineata, 238 de perchezitii domiciliare in 28 de judete actiunile vizand un numar de 227 de suspecti. Potrivit unui comunicat DIICOT, perchezitiile vizeaza destructurarea mai multor grupari infractionale.

Operatiunea “Ziua Z” vizeaza destructurarea mai multor grupari infractionale implicate in majoritatea formelor de “criminalitate organizata ce intra in competenta directiei, respectiv trafic de droguri de risc si de mare risc, trafic de persoane, criminalitate informatica, evaziune fiscala, contrabanda precum si infractiuni cu violenta, santaj, lipsire de libertate in mod ilegal si tentativa de omor”, se mai arata in comunicat.

Sunt puse in executare 238 de mandate de perchezitie in Bucuresti si 28 de judete (Botosani, Suceava, Iasi, Neamt, Vaslui, Galati, Braila, Vrancea, Covasna, Brasov, Buzau, Prahova, Dambovita, Constanta, Ialomita, Calarasi, Ilfov, Teleorman, Dolj, Gorj, Caras, Hunedoara, Timis, Bihor, Satu Mare, Salaj, Cluj si Bistrita Nasaud), urmand a fi audiate peste 290 de persoane.

La operatiune participa peste 600 de politisti din cadrul structurilor de combatere a criminalitatii organizate, inspectoratelor de politie judetene si luptatori ai structurilor de interventii si actiuni speciale ale Politiei Romane. 

De asemenea, la activitati participa jandarmi din cadrul I.G.J.R., politisti din cadrul I.G.P.F. si specialisti ai D.G.A.. 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry