Agresiunile între copii, cauze și EFECTE dureroase!

Psihologul Radu Leca a explicat, în exclusivitate pentru DC NEWS, care sunt motivele care transformă copii în agresori ai altor copii, cum se trece peste aceste abuzuri, dar şi care sunt efectele pe termen lung dacă nu se intervine la timp.

Un nou caz de bullying apare pe reţele sociale. O adolescentă de 12 ani a fost umilită şi bătută de alte patru fete, iar întreaga scenă a fost filmată şi distribuită apoi pe reţelele sociale. Poliţiştii din Târgu Jiu, unde s-a petrecut fapta, au luat deja măsuri şi au reţinut două dintre agresoare.

În urma investigaţiilor efectuate de poliţişti a reieşit faptul că la data de 10 mai a.c., în timp ce o minoră de 12 ani, din comuna Jupâneşti se afla pe Aleea Unirii din Târgu Jiu, a fost agresată şi ameninţată cu acte de violenţă de patru minore cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani, din comuna Săuleşti, Jupâneşti, respectiv oraşul Ţicleni.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ameninţare şi lovire sau alte violenţe, în care se continuă cercetările pentru stabilirea împrejurarilor în care a avut loc fapta.

Poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore şi au introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Gorj două minore de 17 ani, din comuna Săuleşti si oraşul Ţicleni, iar celelalte două minore urmează să fie examinate în vederea stabilirii discernământului“, au transmis reprezentanţii Poliţiei Gorj.

De ce un copil este umilit de alţii copii. Radu Leca, explicaţii

Psihologul Radu Leca a explicat, în exclusivitate pentru DC NEWS, care sunt motivele care duc la umilirea unui copil de către alţi copii, de ce astfel de incidente se întâmplă mai ales între fete, dar şi care sunt soluţiile pentru a trece atât victima, cât şi agresorul peste astfel de probleme.

“Mergem pe ideea următoare. În timpul adolescenţei, dorinţa de a aparţine unui grup şi de a avea valoare în acel grup este mai mare decât noţiunea de a face bine. Cu cât subiectul se încăpăţânează şi se îndepărtează voit de familie, integrând toată activitatea sa şi timpul în interiorul unei găşti, gaşca va fi cea care îi va spune ce să facă, când să facă, cum să facă, ca să rămână în interiorul ei şi să crească, ca valoare şi importanţă.

Umilirea altui copil ce nu face parte din gaşcă este o metodologie des întâlnită în interiorul găştilor formate din fete, adolescente, ce încearcă să fie ce au văzut în spaţiul virtual. Şi în acest fel, încearcă să câştige valoare în cartierul în care funcţionează, în şcoală. Pentru că aceste găşti se formează din clasa a IV-a”, a explicat Radu Leca.

Continuarea articolului pe DCNEWS.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry